Prijs van Poolse Idared-appelen op niveau van industrie-appelen

Sinds Rusland een embargo heeft ingesteld op de invoer van groenten en fruit uit de EU, is de verkoop van Poolse Idared-appelen ingewikkelder geworden. Dit ras kan alleen tegen een goede prijs worden verkocht in seizoenen met een lagere productie. Alleen dan en aan het einde van zo'n seizoen benaderen de prijzen de prijzen van andere appelrassen.

De prijzen voor alle appelrassen in Polen zijn in het lopende seizoen dramatisch gedaald. Als gevolg daarvan zijn de prijzen voor Idared- appels bijna op het laagste niveau beland. Tot dusver worden de groothandelsprijzen voor appelen van dit ras afgezet tegen 0,40-0,50 PLN/kg (€ 0,08-0,10/kg). In werkelijkheid worden grote partijen Idared appelen echter al verkocht tegen 0,30 PLN/kg (€ 0,06/kg), het prijsniveau van industriële appelen.

Dit betekent dat de verkoop van Idared-appelen voor de Poolse telers een reëel probleem is geworden, omdat er op de markt een overvloed aan andere appelrassen is, waarnaar traditioneel meer vraag is. De prijzen voor bijna alle appelrassen zijn dit seizoen zeer laag. Toch willen veel telers dit ras niet te lang bewaren, omdat de kostprijs ervan de bewaarkosten niet dekt.

Bron: east-fruit.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven