Red Fox, een nieuw Canadees aardappelras

Canadese aardappeltelers zijn steeds meer op zoek naar nieuwe rassen die bestand zijn tegen de wereldwijde klimaatverandering en kunnen overleven in nieuwe omstandigheden. Het nieuwe aardappelras Red Fox, dat door de Prince Edward Island Potato Council is aangekocht in het kader van Canada's veredelingsprogramma voor gewassen, lijkt hiervoor geschikt te zijn.

Mary Kay Saunière, pootaardappelcoördinator bij de Potato Council: "Dit is de eerste keer dat wij vanaf nul met een nieuw aardappelras hebben gewerkt. Via het biedingsproces hebben we toegang gekregen tot de commercialisering van dit ras."

Het bestuur van de Potato Council heeft de naam Red Fox goedgekeurd omdat het van mening is dat deze naam een groot potentieel heeft voor de promotie van rode aardappelen. "De naam Red Fox zal het goed doen en eraan bijdragen dat mensen dit ras identificeren met het eiland waar het is veredeld," zegt Saunière.

Saunière zei dat ze de Red Fox al enkele jaren in verschillende gebieden en onder verschillende omstandigheden hebben geteeld.

Bron: nl.potatosystem.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven