Terugblik op de eerste Shanghai International Fruit Expo

De eerste Shanghai International Fruit Expo eindigde op 17 november. Het thema van deze expo was 'wereldwijd fruit, Chinese markt'. De doelstellingen van deze expo waren het bijeenbrengen van klasse I fruit uit de hele wereld, het opzetten van een gespecialiseerde fruitexpo voor de Aziatisch-Pacifische wereld en het bevorderen van ontwikkelingen en innovaties in de fruitsector. En hoewel de bezoekersaantallen niet het niveau van voor de Covid bereikten, was het aantal specialisten uit de sector zeer hoog.

De expo werd twee keer uitgesteld als gevolg van de pandemie, maar de derde keer was scheepsrecht. Volgens Huang, lid van het organisatiecomité, "konden we ondanks de strenge preventiemaatregelen tegen Covid-19 toch fruitspecialisten uit de hele wereld ontvangen zoals we hadden gepland. Niet-specialisten moesten een negatieve Covid-19-test laten zien van minder dan 48 uur oud. Bijna alle van de meer dan 8.000 bezoekers zijn werkzaam in de fruitsector. Ook buitenlands personeel van fruitbedrijven die nog in China aanwezig zijn, hebben de expo bezocht."

Het organisatiecomité zag de expo als een gelegenheid voor binnenlandse fruithandelaren om hun producten te tonen en strategische partners te vinden in de im- en exportsector. Daarnaast waren op de expo ook stands van de Chileense fruitexportvereniging (ASOEX), de SHAFFE (Southern Hemisphere Fresh Fruit Export Association), de Australische regering van New South Wales en de Kamer van Koophandel van Nieuw-Zeeland aanwezig. Zij brachten het allerbeste van hun fruit mee om tijdens de expo tentoon te stellen. Volgens Huang "hebben we meer dan genoeg fruitexposities in China, maar wat we missen is een gespecialiseerde fruitexpo. De eerste editie van de Shanghai International Fruit Expo was een groot succes en vulde dat gat in de markt keurig op. Veel deelnemers sloten de driedaagse expo af en spraken meteen de wens uit om de expo volgend jaar voort te zetten. En veel bedrijven die dit jaar niet konden deelnemen, hebben laten weten volgend jaar graag mee te willen doen."

Bekijk alle foto's van de expo hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven