Merilyn Acuña, Grupo VISA (Costa Rica):

"We bieden geen ananas maat 9 en 10 meer aan"

Het Costa Ricaanse Grupo VISA haalt de kleinste maten ananas uit haar catalogus. Met een oogst van 120.000 ton per jaar is het bedrijf een van de belangrijkste ananastelers in het land.

"Vanaf nu zien we het groots", lacht Merilyn Acuña, verkoopmanager bij Grupo VISA. "We hebben besloten om ons te richten op de afzet van zoete ananas van topkwaliteit en we denken dat de maten 5, 6 en 7 het best passen bij dit concept."

"Vanaf nu laten we de kleinere maten, de kalibers 9 en 10, links liggen om ons toe te leggen op de afzet van ananas zonder kroon voor verwerkte producten en ananas met kroon voor de versmarkt. Die moeten een uitzonderlijke kleur hebben en daardoor focussen we ons op de grote maten. De vraag is sowieso al groter voor de maten 5, 6, 7 en 8, maar het is ons doel om onze klanten nu nog beter te kunnen bedienen”, vertelt Merilyn Acuña.

Het Costa Ricaanse familiebedrijf beheerst de hele productieketen, van de teelt op meer dan 2.700 hectare tot het pakstation. Daarnaast heeft het ook een distributiekantoor in het Amerikaanse Houston, Visa Fruit genaamd.

De ananas van Grupo VISA wordt het hele jaar door op de markt gebracht en bereikt meer dan 23 landen in Noord-Amerika, Europa, Azië en het Caribisch gebied. Het bedrijf teelt en exporteert ook andere producten zoals gedroogde en diepgevroren ananas, cassave en andere knollen."Met deze strategie zullen we de eersten zijn die ons concentreren op de grootste kalibers en daarmee onderscheiden we ons van onze concurrenten en leggen we ons uitsluitend toe op het leveren van de beste kwaliteit", besluit Merilyn.

Voor meer informatie:
Merilyn Acuña 
Grupo VISA
+506 24733112
Pital, San Carlos (Alajuela) - Costa Rica
mercadeo@visasa.com
www.visafruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven