Britse winkeliers protesteren en sluiten online op Black Friday

Frankrijk: Auchan Retail benoemt nieuwe voorzitter en CEO
Auchan Retail heeft de benoeming aangekondigd van Yves Claude tot nieuwe voorzitter en CEO. Claude volgt Edgard Bonte op, die Auchan Retail met succes naar een positief economisch traject heeft teruggeleid.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Uitrol van Co-op's Amazon-partnerschap gaat door
De Co-op heeft zijn samenwerking met Amazon voor de bezorging van levensmiddelen uitgerold naar Bristol. De deal met de Amerikaanse online gigant werd in september aangekondigd en geeft leden van Prime de mogelijkheid om een volledige sessie Co-op boodschappen te doen op de Amazon website, met levering op dezelfde dag. De nieuwste uitbreiding van de dienst omvat de omgeving van de gebieden Avonmouth, Chipping Sodbury, en Almondsbury.
Bron: kamcity.com 

Italië: Gruppo Végé plant 131 winkelopeningen voor 2022
De Italiaanse Gruppo VéGé wil volgend jaar in een versneld tempo nieuwe winkels openen. In 2022 wil de groep 131 nieuwe winkels openen. De retailcoöperatie, die uit 35 geassocieerde ondernemingen bestaat, mikt ook op de 5e plaats in termen van marktaandeel in de Italiaanse levensmiddelensector (7,5%). Om deze doelen te bereiken, wil de groep volgend jaar zijn totale aantal winkels uitbreiden tot meer dan 3.800, goed voor meer dan 1,1 mln m2 aan winkelruimte.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon gaat eigen koeriersnetwerk opzetten in België
Amazon gaat in België een eigen netwerk van pakketbezorgers ontwikkelen en om daarmee koeriersdiensten als Bpost te omzeilen. Het Amerikaanse bedrijf is op zoek naar onderaannemers en zal die zelf opleiden. In het Franstalige deel van het land verstuurt Amazon 1 op de 5 pakjes.
Bron: retaildetail.eu 

Black Friday: grootste boycot gepland door onafhankelijke winkeliers
Aanstaande vrijdag zullen onafhankelijke retailers in het hele VK hun websites sluiten, hun winst aan liefdadigheid schenken en bomen planten als onderdeel van een hernieuwde actie tegen het dolle gedrag van consumenten dat wordt aangemoedigd door grote online verkopers die deals aanbieden voor Black Friday. Het aantal winkeliers dat het evenement boycot laat het hoogste cijfer zien dat ooit door de British Independent Retailers Association (Bira) werd opgetekend en maakt deel uit van een groeiende beweging tegen grote online shopping websites zoals Amazon, die sinds het begin van de pandemie aan kracht hebben gewonnen.
Bron: theguardian.com 

Rusland: eigenaarswissel bij Magnit verandert weinig voor minderheden
Magnit is opnieuw aan het schuiven met de aandeelhouders. VTB bevestigde dat het uit de Russische supermarkt met een waarde van €8 mld stapt door 5% aan de markt te verkopen en ongeveer 12% aan medeaandeelhouder Marathon. De door de staat gesteunde kredietverstrekker kocht in 2018 de aandelen van oprichter en algemeen directeur Sergei Galitsky.
Bron: reuters.com 

Lidl Portugal investeert € 100 mln voor uitbreiding naar Madeira
Lidl Portugal investeert € 100 mln om zijn activiteiten uit te breiden naar de autonome regio Madeira. Binnen 2 jaar wil de Duitse discounter zijn eerste 3 winkels openen op het eiland, waarbij 150 banen worden gecreëerd. De toetreding tot Madeira vindt meer dan een kwart eeuw nadat Lidl met zijn activiteiten op het Portugese vasteland begon plaats.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven