Taliban-bewind leidt tot lagere prijzen van Afghaans fruit in Pakistan

De prijs van het uit Afghanistan ingevoerde fruit is vele malen lager dan in de voorgaande jaren. Volgens Afghaanse handelaars werden de meeste fruitsoorten - waaronder druiven, appelen en granaatappels - vóór de machtsovername door de Taliban tegen een hogere prijs met minder belasting naar India verzonden, maar nu de luchtdiensten zijn opgeheven en de handel met India is stopgezet, wordt het fruit naar Pakistan verzonden.

Een medewerker van de fruitmarkt van Peshawar, die daar al lange tijd werkzaam is, zei dat er dit jaar onafgebroken granaatappels uit Kandahari naar Pakistan zijn gekomen. Volgens hem is de beste kwaliteit granaatappel op de markt verkrijgbaar voor 120 tot 130 roepies per kilo, terwijl klasse II granaatappel te vinden is voor 100 roepies per kilo, die in de supermarkt gemakkelijk wordt verkocht voor 120 roepies per kilo.

Een fruithandelaar die aan de grens van Torkham handel drijft met Afghanistan en Pakistan, verklaarde dat hoewel de voordelen voor de Afghaanse telers gering blijven, wekelijks honderden aanhangwagens met fruit van Kandahar naar Kabul en vervolgens van Kabul naar Torkham Pakistan rijden.

Bron: tribune.com.pk
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.