slechts €0,32

In Oekraïne betaalt de consument de laagste prijs voor appelen

EastFruit-deskundigen hebben een audit afgerond van de AGF-afdelingen van supermarkten in Oekraïne, Moldavië, Georgië, Oezbekistan en Tadzjikistan. In het kader van de audit werden de retailprijzen voor basisgroenten en -fruit gecontroleerd in een representatief aantal supermarktketens van verschillende grootte.

Zij vonden interessante resultaten bij de vergelijking van de retailprijzen voor appelen in de grootste steden van de regio, vooral gezien het grote aanbod van appelen op de markt dit jaar. De eerste twee posities in de beoordeling werden ingenomen door het Oekraïense Kyiv en Dnipro, met een ruime marge ten opzichte van alle andere steden.

Een kilo appelen kost de consument in Kiev gemiddeld €0,32, dat is 19% goedkoper dan in Dnipro, een derde goedkoper dan in Chisinau en half zo veel als in Tbilisi. Het verschil tussen de prijzen voor appelen in Kiev en de steden in Centraal-Azië is nog groter; de prijzen in Oezbekistan liggen 2,5 keer hoger, die in Tadzjikistan zijn 3 keer hoger.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven