Congestie in Aziatische havens neemt af, VS kampt nog steeds met stortvloed van invoer

Er zijn aanwijzingen dat de congestie in de grootste havens van Azië afneemt in de aanloop naar de feestdagen. Dit zou een positieve stap kunnen zijn voor belangrijke handelshavens in de VS, die nog steeds te kampen hebben met een toevloed van invoer.

Het totale transport tussen Shanghai en Ningbo daalde met 0,2% ten opzichte van de voorgaande week en het aantal schepen in Hongkong-Shenzhen daalde met 10,4%. Singapore, het op twee na grootste handelsknooppunt van Azië, zag een daling van 14,7% op weekbasis omdat een sinds begin november zichtbare achterstand grotendeels leek te zijn weggewerkt.

Aan de overkant van de Stille Oceaan bleven de wachtrijen voor schepen in Los Angeles en Long Beach Californië echter nog steeds lang. De congestieniveaus in deze naburige havens stegen met 6,7% ten opzichte van de voorgaande week. Vanaf begin vrijdag wachtten minstens 75 containerschepen op een ligplaats om te lossen nadat politici twee dagen geleden de havens hadden bezocht en een daling van 32% hadden gemeld van het aantal containers, die al meer dan negen dagen op de kades stonden te wachten om gelost te worden.

Bron: bnnbloomberg.ca
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven