Agrarmarkt Informations-Gesellschaft mbH:

Breed aanbod aan tomaten in Duitsland beschikbaar

Momenteel is het aanbod van tomaten groot. De nadruk ligt op de invoer uit Nederland. De prijzen op de Duitse groothandelsmarkten zijn nog vrij stabiel, maar een stijging ligt op de loer.

Op de Duitse groothandelsmarkten staat een omvangrijk aanbod van verschillende herkomsten ter beschikking. Naast tomaten uit de Benelux en Spanje is er ook aanvoer uit Marokko en Turkije. Bij trostomaten ligt het zwaartepunt in het aanbod nog op product uit Nederland. Nederlandse trostomaten werden halverwege week 46 op de Duitse groothandelsmarkten voor zo'n 1,63 euro per kg verkocht.

De vraag naar trostomaten is in de afgelopen week duidelijk toegenomen. Desondanks bleef het aandeel huishoudens dat trostomaten kocht bijna 10% onder het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Daarbij waren trostomaten op consumentenniveau onlangs bijna 7% goedkoper dan vorig jaar. Trostomaten uit conventionele teelt worden aangeboden voor actieprijzen tussen 1,69 en 1,99 euro per kg. Voor regionale producten uit Duitsland ligt de actieprijs op 3,06 euro per kg. Bio-trostomaten worden tegen prijzen tussen 2,00 en 2,98 euro per kg aangeboden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven