Manoj Barai, MK Exports

"Ik verwacht dat de vraag naar okra verder aantrekt"

Een Indiase okra-exporteur heeft hoge verwachtingen voor het komende seizoen. Hoewel de vraag nu nog gemiddeld is, zal deze de komende maand naar verwachting verder aantrekken. Het seizoen is echter niet zonder uitdagingen vanwege de beperkte vrachtruimte en hoge tarieven. 

"Toe nu toe was de vraag dit seizoen gemiddeld," zegt Manaj Barai, directeur van MK Exports. "De beschikbaarheid is goed en ook de vraag naar okra neemt toe. De voor de export beschikbare aantallen zijn dit jaar groter dan vorig jaar. De vraag is nu nog gemiddeld, maar ik verwacht dat deze vanaf volgende maand verder aantrekt, omdat er dan in Europa een tekort aan okra zal ontstaan. De oogst in India is wat kleiner vanwege de strenge winter, maar met een goede planning zullen we ruim genoeg okra voor onze klanten beschikbaar hebben. Daarnaast zijn we ook op zoek naar nieuwe afnemers."

De hoge vrachttarieven hebben hun weerslag op de prijs van okra. "Momenteel zijn de prijzen even hoog als vorig jaar. Dit komt door de hoge vrachttarieven. We doen echter voortdurend ons best om onze klanten de beste prijs te kunnen bieden. De logistieke situatie is momenteel niet rooskleurig en de vrachttarieven blijven maar stijgen, terwijl het vinden van vrachtruimte een uitdaging is. We hebben echter goede hoop dat er de komende maanden verbetering zal komen in deze situatie," zegt Barai tot slot. 

Voor meer informatie: 
Manoj Barai
MK Exports
+91 986 763 5052
mkexports.04@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven