Grote Britse appeltelers overgenomen

Er is een overeenkomst gesloten voor de volledige overname van een van de grootste appeltelers van het Verenigd Koninkrijk. Bardsley England's bedrijf beslaat 850 ha in Kent en omvat 27 boomgaarden waar appels, peren, kersen, pruimen en druiven worden geteeld. Het omvat ook een grote sorteer-, verpakkings- en opslagfaciliteit.

Jaarlijks wordt bijna 18.000 ton fruit geteeld en in het hoogseizoen werken er 550 mensen. In augustus verwierf landbouwgigant Camellia een belang van 80 procent in Bardsley voor een bedrag van 15,7 miljoen pond (18,7 mln euro). Nu heeft het concern de resterende 20 procent gekocht voor 1,7 miljoen pond (ruim 2 mln euro).

Toen de deal oorspronkelijk werd aangekondigd, zei Tom Franks, chief executive van Camellia: "We zijn al enige tijd op zoek naar mogelijkheden om ons meer te richten op de land- en tuinbouw, waar we over diepgaande kennis beschikken, en om onze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden. Bardsley helpt ons bij beide. Het ligt dicht bij ons hoofdkantoor in Kent, de regio bij uitstek voor de appelteelt in het land. We kijken ernaar uit om in de toekomst samen te werken met de familie Bardsley."

Bron: insidermedia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.