Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goede stemming op de expoSE

"Groene asperges en tunnelteelt zijn de trends"

Nadat 2020 vrijwel helemaal beurs- en evenementvrij verliep, verheugden de exposanten op de expoSE en expoDirekt van dit jaar zich zichtbaar op de herleving van de brancheactiviteiten en de beursatmosfeer. Bijna 370 bedrijven uit twaalf landen waren ter plaatse om elkaar weer te ontmoeten en hun nieuwste, maar ook beproefde producten te presenteren. Simon Schumacher, directeur van VSSE en medeorganisator van de expoSE toonde zich zeer tevreden: "Veel bedrijven hebben begrip voor de 2G-regeling en weten welke voordelen beurzen zoals de expoSE hebben. De mensen en bedrijven die ter plaatse zijn willen ook hier zijn en met elkaar in contact komen."

Groene asperges en tunnelteelt zijn de trends
Wat goed te zien is, is dat steeds meer telers het potentieel van de groene asperges herkennen en proberen om met nieuwe rassen de waardering voor groene asperges verder te vergroten. Tegelijkertijd is ook het aandeel van tunnelteelt in de zachtfruitsector toegenomen. Zowel in de asperge- alsook in de zachtfruitteelt focust men zich bovendien op hitteresistente rassen, die ook bij hogere temperaturen groeien en gedijen.

De kwaliteit van de gesprekken lijkt eveneens hoog te zijn, hoewel de vele nationaliteiten en de hoge bezoekersaantallen uit de tijd voor corona ontbraken. De aanhoudende crisis evenals de daarmee verbonden hoge grondstof-, energie-, en overige kosten baart de meeste bedrijven wel zorgen.

Klik hier voor de fotoreportage op FreshPlaza.de

Publicatiedatum: