Piek wordt in januari in plaats van december verwacht

Peru heeft steeds meer late druivenrassen

Van mei tot en met 14 november 2021 registreerde de Peruaanse druivenexport een stijging van 6% j-o-j. Er werd 83.000 ton geëxporteerd tegenover 78.000 ton in dezelfde periode van vorig jaar.

De voorzitter van het adviesbureau Inform@cción, Fernando Cillóniz Benavides, legt uit dat de export van druiven niet zo hard groeit als die van avocado's en blauwe bessen, maar hij is ervan overtuigd dat de toename van de druivenexport aan het einde van het seizoen groter zal zijn dan men op basis van de huidige cijfers zou verwachten.

Benavides geeft aan dat de dynamiek in de druivenexport vooral te danken is aan de toename van late variëteiten. Hij denkt dan ook dat er in december, januari en vooral februari meer product beschikbaar zal zijn.

"Ik denk dat het hoogtepunt van het seizoen in de maand januari zal vallen, terwijl dat in voorgaande jaren steevast in december was. Er zijn veel late druivenrassen, vooral gepatenteerde, die hogere opbrengsten bieden", zegt hij.

Vooruitzichten
Volgens de Peruaanse Vereniging van Druiventelers (Provid) zal Peru in 2021/22 in totaal 62,5 miljoen kartons exporteren (8,2 kilo per karton), wat een groei van 9% zou betekenen in vergelijking met vorig seizoen.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven