LifeSoup: verse ingrediënten in glazen pot

LifeSoup van het Italiaanse Agroama is het nieuwe concept van verse soep dat is voortgekomen uit een R&D-project van het bedrijf. De soep is aantrekkelijk om te zien en lekker om te eten. In de afgelopen drie jaar zijn er met LifeSoup prijzen en erkenningen binnengesleept vanwege het duurzame karakter en de mogelijkheid die LifeSoup biedt om altijd verse producten te kunnen eten.

Cristiano en Francesco Pallavicino, directeur en productiemanager bij het merk LifeSoup

“Voor ons is innoveren altijd onze belangrijkste troef geweest. Wij observeren de markttendensen en zetten deze om in verschillende en onderscheidende producten. Zo hebben wij een mix van verse groenten van hoge kwaliteit samengesteld, die zeer uitnodigend zijn, dankzij een verpakking die eenvoudigweg bestaat uit een glazen pot”, zegt Crisno Pallavicino, voorzitter van de landbouwcoöperatie Agroama in Sezze (LT).

Landbouwcoöperatie Agroama is een modern bedrijf, gecertificeerd door GlobalGAP en actief sinds de jaren 2000. De coöperatie, die lid is van telersorganisatie Agrinsieme, telt verschillende leden en heeft een areaal van ongeveer 100 hectare.

Het assortiment omvat meer dan 50 artikelen, waaronder slamixen, gesneden salades en kant-en-klare groenten. De nieuwe lijn die in 2020 wordt gelanceerd, zijn groenten in glas, waardoor zichtbaar is wat erin zit.

Verse groenten in glazen potten. Een even eenvoudig als vernieuwend idee, waarmee je in een handomdraai van een gezonde, verse soep kunt genieten. Life Soup is het nieuwe product van Bontà Verde Agroama dat in vijf verschillende samenstellingen in de supermarkten verkrijgbaar is.

“De verpakking is ontworpen met het oog op duurzaamheid en is volledig recyclebaar. Deze verpakking won de prijs in de categorie Food van de vijfde editie van de ADI Design Index Packaging Design Award, uitgereikt tijdens Marca 2020 in Bologna.”

De glazen potten bevatten vijf verschillende samenstellingen, waarvan er vier de seizoensgebondenheid van de groenten volgen, De vijfde, Regenboog genaamd, is het hele jaar door verkrijgbaar. De consument kan een glas water toevoegen en na acht minuten koken is de soep klaar.

De oranje soep bevat wortel, bloemkool, broccoli, pompoen, savooiekool en selderij.

“Het kant-en-klare segment is een sector die gebruikmaakt van technologie en innovatie naast het vermogen om de behoeften van de consument te interpreteren in een veranderende wereld. Wij blijven echter sterk gehecht aan het land, aan de kwaliteit van de productie, aan duurzame teelten die het milieu respecteren en aan de gezondheid van de consument. Verandering is voor ons niet alleen het bedenken van nieuwe producten, maar heeft ook te maken met hoe omgaan we met de gewassen. Innovatie richt zich op het herproduceren van traditionele waarden met een vleugje modernisering/innovatie: vandaar het idee van de Life Soup, een mix van verse groenten die gemakkelijk te gebruiken en praktisch is.”

Voor meer informatie:
Cristiano Pallavicino
Agroama Soc. Coop. Agr.
Via Migliara, 41
04010 Sezze Scalo(LT) Italië
+39 0773 800022
c.pallavicino@agrinsieme.com
www.lifesoup.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven