VK: Poundland opent bijna 50 winkels voor Kerst

M&S waarschuwt EU-voorstellen voor Noord-Ierse handel
De Britse retailer Marks & Spencer heeft de Britse regering gewaarschuwd dat voorstellen van de Europese Unie om de export van producten naar Noord-Ierland te vergemakkelijken, de administratieve rompslomp eerder dreigen te vergroten dan te verminderen.
Bron: reuters.com 

Spar Kosovo breidt online service uit
Spar Kosovo heeft zijn onlinediensten, die in het hele land beschikbaar zijn, uitgebreid. Op basis van de vraag van klanten naar een gebruiksvriendelijke thuisbezorgoptie, heeft Spar Kosovo gereageerd met een landelijk online boodschappenplatform met meer dan 600 basisproducten voor levensmiddelen.
Bron: spar-international.com 

Ocado Retail wordt 'eerste supermarkt' met net zero hoofdkantoor
De joint venture tussen Ocado en Marks & Spencer heeft als gevolg dat het de 1e supermarkt ter wereld is met een net zero hoofdkantoor. Ocado Retail heeft betaald om 1000 ton CO2, die het in de komende 7 jaar verwacht uit te stoten vanuit zijn hoofdkantoor in Hatfield, uit de atmosfeer te halen. Het sloot de deal met Climeworks, een koolstofafvangbedrijf gevestigd in Zürich.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Poundland opent of vernieuwt bijna 50 winkels voor Kerstmis
Het Britse Poundland heeft bekendgemaakt dat het in november en december bijna 50 winkels opent of ingrijpend aanpast. De investering maakt deel uit van het 'transformatieprogramma' van de prijsgerichte retailer, dat bestaat uit nieuwe openingen, uitbreidingen, verbouwingen en de uitrol van het nieuwe aanbod gekoelde en diepgevroren producten.
De zeven nieuwe winkels die in de periode van twee maanden geopend zullen worden, zijn: Larne (Noord-Ierland), Rayleigh (Essex), Southampton West Quay, Ballymoney (Noord-Ierland), Durham Arnison Retail Park, Huddersfield Retail Park en Newtonabbey Retail Park (Noord-Ierland).
Bron: kamcity.com 

Deliveroo aangemoedigd om meer partners te zoeken door Hop boodschappentest
Deliveroo heeft een "echt bemoedigende" respons gezien op zijn Deliveroo Hop dark-store snelle boodschappentest en meldde dat het meer partnerschappen zou onderzoeken met retailers die het model gebruiken. CEO Will Shu zei dat Deliveroo Hop een gemiddelde bezorgtijd van 11 minuten haalde.
Bron: reuters.com 

VK: Blakemore's financiële resultaten robuust ondanks kleine jaarlijkse daling van de groepsomzet
De verstoring door de Covid-19-pandemie is verantwoordelijk voor een omzetdaling van 5% bij AF Blakemore in het laatste boekjaar, maar de groep zegt dat het nu goed gepositioneerd is voor groei. De groothandelaar en Spar-exploitant meldde een daling van de groepsomzet van € 1250 mld naar € 1189  mld voor het jaar dat eindigde op 24 april 2021, met een winst voor belastingen van € 7,2 mld in lijn met het voorgaande jaar.
Bron: talkingretail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven