Peruaanse export blauwe bessen flink gestegen ondanks politieke onrust

Het lijkt erop dat de politieke onrust de recordoogst in Peru, een van 's werelds grootste exporteurs van blauwe bessen, niet in de weg staat. Tenminste, nog niet. In een welkome opluchting voor de gespannen toeleveringsketens en de voedselinflatie meldde Peru een stijging van de export van blauwe bessen met 120% in september ten opzichte van dezelfde maand in 2019.

Het resultaat lag ook ver voor op de export van 2020, die groeide maar werd beperkt door strikte Covid-19-lockdowns. De fruitexport in Peru groeit sneller dan de regionale rivalen, ondanks politieke onrust en sociale protesten die de lokale mijnindustrie hebben ontwricht. Tot dusver heeft de regering de vrijhandelsovereenkomsten die de export ondersteunen, in stand gehouden.

Peru consolideert zijn positie als de grootste verzender van blauwe bessen. Het vergroot ook zijn aandeel in de markt voor avocado's dankzij een stijging van 86% in de verschepingen ten opzichte van het niveau van voor de pandemie. De anti-oxidanten in blauwe bessen en de gezonde vetten in avocado's hebben hen wereldwijd populair gemaakt bij gezondheidsbewuste consumenten.

Bron: bloombergquint.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven