Ingevlogen Peruaanse blauwe bessen goedkoper dan inlands product

Schotland: zorgen om bevoorrading Kerst

Britse parlementsleden hebben de verzekering gekregen dat de kerstgoederen deze winter aan de Schotse consumenten zullen worden geleverd, ondanks de tekorten aan arbeidskrachten in de vervoersector en de levensmiddelenindustrie. De parlementsleden van de commissie voor Schotse Lagerhuisaangelegenheden kregen te horen dat de goederenstroom in de aanloop naar Kerst op gang zou blijven.

Experts uit de sector vertelden de parlementsleden echter dat de gevolgen van het tekort aan arbeidskrachten na Covid en Brexit zo ingrijpend en langdurig waren, dat het - onvoorstelbaar - goedkoper was zachtfruit uit Zuid-Amerika in te vliegen dan het in Aberdeenshire te oogsten.

Vertegenwoordigers van de sector vertelden parlementsleden dat de krapte op de arbeidsmarkt als gevolg van de Covid-lockdown en de nieuwe Brexit-immigratievoorschriften tot na het winterseizoen zou aanhouden. David Michie, van de National Farmers Union of Scotland, zei dat er al "grote problemen" waren met de verwerking van voedselgewassen en het op de markt brengen ervan door een gebrek aan vervoer en arbeidskrachten.

Bron: dailyrecord.co.uk
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven