"Oekraïne had dit jaar een goede appeloogst"

Oekraïense appelen ondervinden dit seizoen veel concurrentie vanwege de grote productie in andere landen en dit betekent dat de prijzen lager zijn. Volgens een appelexporteur in het land was de appeloogst dit jaar goed, zowel als het gaat om de kwaliteit als de hoeveelheden.

Garik Andriasyan, directeur van het Oekraïense fruitexportbedrijf Gold Scorpion: "De appeloogst in Oekraïne is dit seizoen prima. De hoeveelheden en kwaliteit zijn niet slecht en ook het weer heeft geen nadelig effect op het fruit gehad. Helaas zijn de verhandelbare volumes dit seizoen iets lager dan voorgaande jaren. De voornaamste exportmarkten voor ons zijn Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten en Europa, waar we begonnen zijn met de export naar Spanje."

Andriasyan legt uit dat de prijzen over de hele linie lager zijn vanwege de hoge beschikbaarheid. "De appelprijzen zijn dit jaar niet stabiel. Ondanks het feit dat de prijzen lager zijn dan vorig seizoen heeft de afzet een dieptepunt bereikt. Dit heeft alles te maken met de goede oogsten in de overige teeltlanden. Wanneer de oogst groot is, gaan de prijzen omlaag. Daarbij komt nog dat onze grootste concurrent Turkije dit jaar zeer goedkope appelen heeft."

“Ik denk dat wat er nu op de wereldmarkt aan de hand is vooral te maken heeft met Covid. Mensen verkeren in moeilijke financiële omstandigheden en zowel handelaren als consumenten zijn op zoek naar de voordeligste producten. Ik denk echter dat de situatie binnenkort stabiliseert. Mogelijk keren we niet terug naar hoe het was voor de pandemie, maar de situatie zal wel verbeteren," zegt Andriasyan tot slot. 

Voor meer informatie:
Garik Andriasyan
Gold Scorpion
garikgoldscorpion@bk.ru 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven