In Egypte is het aardbeienseizoen begonnen

"Dankzij de populariteit van ons aardbeienmerk kunnen we ons klantenbestand jaarlijks uitbreiden"

In Egypte is het aardbeienseizoen begonnen. Het seizoen duurt nog tot eind maart. Eén exporteur heeft zijn productie opgeschaald en rekent dit seizoen op een sterke vraag. De prijzen zijn iets gestegen, maar dit is vooral het gevolg van de hoge vrachttarieven.

Indji El-Shahawy, exportmanager bij de Egyptische AGF-exporteur Green Tiba, laat weten dat het aardbeienseizoen onlangs van start is gegaan. "Voor Green Tiba vangt het aardbeienseizoen omstreeks half november aan. Ons seizoen duurt nog tot eind maart. Ieder jaar schalen we onze productie verder op, maar we rekenen erop dat ook de vraag toeneemt, met name omdat we verschillende aardbeienrassen kunnen leveren, waaronder Sensation, Florida Beauty, Fortuna, Festival en Winter Star. Ieder ras is gericht op een specifieke markt en afgestemd op de consumentenvoorkeur in deze regio."

Green Tiba zag de vraag naar haar aardbeien jaarlijks toenemen. El-Shahawy: "Als het gaat over belangrijke markten dan staan Rusland, de Golfstaten en Maleisië bovenaan onze lijst. We zijn het eerste aardbeienmerk in Rusland en we streven ernaar om dit seizoen ook in Europa het eerste merk te worden. De vraag is enorm sterk en dat is logisch, omdat ons merk staat voor premium kwaliteit. Dankzij de populariteit van ons merk kunnen we ons klantenbestand jaarlijks uitbreiden. Het seizoen is nu net begonnen, maar klanten plaatsten daarvoor al pre-orders. Dit jaar verwachten we een groter deel van onze aardbeienoogst af te zetten dan voorgaande seizoenen."

De logistieke uitdagingen hebben gevolgen voor de prijzen. "De vrachttarieven zijn hoger dan andere jaren, aangezien de internationale handel na het begin van de pandemie weer op volle toeren draait. De prijzen zijn daarom ook hoger. Vanwege het feit dat de aardbei een zeer bederfelijk product is, vormen vertragingen van vluchten en langere transittijden een probleem. We proberen dit te vermijden door te werken met rechtstreekse verzending via vertrouwde luchtvaartmaatschappijen," zegt El-Shahawy tot slot. 

Voor meer informatie: 
Indji El-Shahawy
Green Tiba
+201 020059724
Sales@greentiba.com 
www.greentiba.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven