Lokaal fruit op de herfstmarkt bij Jumbo Veenendaal

Bezoekers van Jumbo Huibers in Veenendaal konden er afgelopen weekend niet omheen: de appelen en peren van Capel Fruit uit Kesteren, zo meldt NFO. Voorraadbakken met acht appel- en perenrassen stonden prominent voor de winkel uitgestald om bezoekers te verleiden Nederlands fruit te kopen.Voor Machiel en José en zoon Herman Capel een mooie gelegenheid om de naamsbekendheid van hun bedrijf in de regio te vergroten en om hun product lokaal te verkopen. Klanten van Jumbo konden zelf tasjes met fruit vullen of een mixzakje maken met verschillende soorten. Alle appelen en peren werden verkocht voor € 1,50 per kg.

De fruitmarkt is een initiatief van de winkel zelf en wordt elk jaar gehouden. Als vaste fruitleverancier mag Capel Fruit de appelen en peren hiervoor leveren. De samenwerking met de supermarkt stamt al uit de tijd dat José Capel zelf nog in de winkel werkte. ''Toen is het balletje aan het rollen gegaan en het is in de loop van de tijd alleen maar uitgebreid'', vertelt ze.

Inmiddels leveren ze hun fruit aan diverse supermarkten en grotere groentespeciaalzaken in de regio. Naast appelen en peren verkoopt Capel Fruit in de zomer ook veel kersen via lokale winkels, laten zij aan NFO weten. “Het is voor ons mooi om ons product zo te verkopen. Het is leuk om je eigen product in de winkel te zien, maar het dwingt je natuurlijk ook om altijd een topproduct te telen”, aldus Machiel.

Bron: www.nfofruit.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven