Hamidouche Seridj, Monloup:

“Op dit moment is het interessanter om een Franse kip te kopen dan een kilo Franse peren”

Ongeveer 80% van de Franse perenoogst dit jaar is beïnvloed door de ongunstige weersomstandigheden van de afgelopen tijd. Daarom hebben groothandels het moeilijk om hun klanten te bevoorraden. “De aanvoer van Franse peren is zeer beperkt, we kunnen het product dat we willen hebben, niet vinden. We kunnen ook niet zomaar slechts een dag van te voren producten voor de volgende dag bestellen, maar zijn verplicht om vooraf te plannen. De markt is ingewikkeld en de verkoop is moeilijker, omdat de prijzen twee keer zo hoog zijn geworden. Franse peren zijn momenteel echt te duur. Op dit moment is het zelfs interessanter om een ​​kip te kopen dan een kilo peren, waarvan de prijzen schommelen tussen de € 4,99 en de € 6,99”, vertelt Hamidouche Seridj van het op de MIN-markt van Rungis gevestigde bedrijf Monloup.

Om dit gebrek aan Franse peren te kunnen compenseren, liggen er in de schappen van groothandels peren uit andere Europese landen. “Klanten richten zich steeds meer tot niet-Franse herkomsten als Nederland, België, Portugal en Italië, die meer producten tegen betere prijzen hebben, prijzen die consistent blijven voor de Franse markt.”

De kwaliteit van de peren blijft volgens Hamidouche wisselend. “We zijn altijd op zoek naar een zekere topkwaliteit en zijn bijzonder veeleisend wat betreft de kwaliteit van de producten die we aanbieden. En dit jaar, hoewel de kwaliteit gezien het seizoen nog steeds heel prima is, lukt het ons gewoon niet om het kwaliteitsniveau te halen dat we eerdere jaren gewend waren.”

Voor meer informatie :
Hamidouche Seridj
Monloup
pecheagrume@monloup.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven