Britse producent van gemaksvoeding gebruikt drie verwerkingslijnen voorzien van UVC-Lock desinfectie

Een Britse producent van koolsla en kant-en-klaarmaaltijden heeft recent UVC-Lock-verwerkingslijnen van Kronen laten installeren om te kunnen garanderen dat groenten hygiënisch schoon zijn voor ze het volgende stadium van het verwerkingsproces bereiken, zoals het schrappen van wortelen en het snijden van kool en uien*. Het resultaat is dat tot wel 3.000 kilo groenten doeltreffend kan worden ontsmet zonder hierbij blootgesteld te hoeven worden aan hitte en zonder dat er residuen op de producten achterblijven. 

Desinfectie verlaagt de kans op kruisbesmetting en verhoogt de voedselveiligheid van het eindproduct. Dit is dan ook de reden waarom dit Britse bedrijf heeft geïnvesteerd in de baanbrekende UVC-technologie. De drie verwerkingslijnen garanderen vanaf de start van het verwerkingsproces optimale hygiëne. Ze werden speciaal aangepast voor de verwerking van deze specifieke groentensoorten. Twee lijnen worden gebruikt voor het ontsmetten van de ongeschilde wortelen en geschilde uien, terwijl de derde lijn wordt gebruikt voor het ontsmetten van hele kolen."

De eerste twee lijnen bestaan uit een hellende transportband, een horizontale band en een triltafel die als als invoer voor het UVC Lock dient. De transportbanden en triltafel maken het mogelijk om de producten over een groter oppervlak te verspreiden en productoverlap te voorkomen. Dit is essentieel om te garanderen dat het volledige productoppervlak wordt behandeld en ontsmet door middel van de UVC-technologie in het UVC Lock. Bij de verwerking van wortelen en uien kan handwerk tot een minimum worden beperkt. Dit is te danken aan de vulmogelijkheid en de individuele productinvoer in het UVC Lock.  

De derde lijn bestaat uit een horizontale transportband met UVC Lock, aangezien een hellende band en triltafel niet geschikt zijn voor een groot product als kool. In dit geval dient het product handmatig op de band te worden geplaatst. 

Alle drie de UVC Locks zijn voorzien van 16 speciale hybride buizen die aangepast zijn aan de gewenste toepassing en verwerkingssnelheid. Ze zijn uitgerust met de nieuwste UVC-technologie van Kronen-partner sterilAir, die een snelle en uiterst effectieve desinfectie mogelijk maakt. Met de UVC Lock-producten kunnen producten van alle zijden worden behandeld waardoor het onstmettingsresultaat wordt geoptimaliseerd. De op het productoppervlak aanwezige ziekteverwekkers worden direct uitgeschakeld, waardoor het risico op kruisbesmetting kleiner is en de voedselveiligheid toeneemt.  

Voor dit droge desinfectieprocedé zijn noch hitte noch ongewenste hulpstoffen nodig en dat is een enorm voordeel voor voedselverwerkers. Na de UVC-behandeling worden de producten rechtstreeks aan de 'high care'-afdeling geleverd. Iedere lijn verwerkt de wortelen en uien automatisch met een capaciteit van zo'n 2.000 kilo per uur. Voor kool ligt de capaciteit rond de 3.000 kilo per uur.

Deze lijnen worden al maanden met succes gebruikt door een voedselverwerker in het VK. 

* Voedselontsmetting overeenkomstig de specifieke wettelijke eisen van het land

Voor meer informatie: 
Kira Krollpfeiffer
Kronen
+49 (0)7854 9646 160
kira.krollpfeiffer@kronen.eu 
www.kronen.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven