Leon Hijweege gestart bij Keelings International in Ridderkerk:

"Uniek concept met eigen ananasfarm in Costa Rica"

Tholen - Deze week is Leon Hijweege gestart op de verkoopafdeling van Keelings International Ltd in Ridderkerk. Deze Ierse AGF-gigant heeft onder meer verkoopdochters in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse verkoopkantoor richt zich voornamelijk op de verkoop richting de retail, groothandel en de verwerkende industrie.

"De grootste uitdaging voor nu is de klantverbreding voor Keelings met ananassen en meloenen. Met name ananas is een groot product voor Keelings. Het bedrijf bezit een eigen farm in Costa Rica, genaamd Las Brisas van 900 hectare, waarvan 200 hectare regenwoud. Onze collega’s in Franrijk verzorgen de supply chain, hierdoor kunnen wij ons focussen op de verkoop en genieten we de voordelen van het importvolume van Keelings. We kunnen ruim 30 miljoen ananassen per jaar verkopen, wat zo ongeveer neerkomt op een ananas per seconde", vertelt Leon.

Met onze eigen teelt hebben we een uniek concept in handen. Las Brisas is Rainforest Alliance-gecertificeerd op het hoogst mogelijke niveau. We vermarkten 4 lijnen;  Classic , KO’LOR, PURE en Fairtrade. PURE is een volledig residuvrije teelt, die we (nog) niet jaarrond kunnen aanbieden. Chemische gewasbeschermings-middelen worden vervangen door biologische. Door middel van dronetechnologie wordt de inzet van bemesting en plaagbestrijding geoptimaliseerd. Ook is het waterverbruik op de farm 95% lager dan andere ananasplantages in Costa Rica", vertelt Leon.

Naast de ananas verkoopt Keelings ook een ruim assortiment aan overzeese Galia-, Piel de Sapo, Cantaloupe, gele en watermeloenen van eigen teelt vanuit Brazilië, Costa Rica en Honduras. "Later zullen we ook zachtfruit aan ons pakket gaan toevoegen. Maar voorlopig zal ananas mijn hoofdmoot zijn en heb ik daar mijn handen vol aan. Door de unieke locatie in het noorden van Costa Rica en de manier van telen zijn wij ervan overtuigd dat we kwalitatief de beste ananas op de markt kunnen zetten", besluit Leon.

Voor meer informatie:
Leon Hijweege
Keelings International
Handelsweg 40
2988 DW Ridderkerk
+31 (0)6 34 505152
Leon_Hijweege@keelings.com 
www.keelings.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.