Nieuwe, volledig elektrische transportkoelunit voor stadsdistributie

Frigoblock introduceerde vandaag de FK2, zijn nieuwe volledig elektrische koelunit. Het ontwerp van de FK2-unit van Frigoblock combineert duurzaamheid, betrouwbaarheid en een intelligente werking om de volgende generatie stedelijke koelketens te versterken.

"Met de nieuwe FK2-unit leveren we niet alleen 100% elektrische koeltechnologie", zegt Eric Breddels, productmanagementleider bij Frigoblock. "Vanaf het begin was het onze ambitie om deze capaciteit uit te breiden en operaties te optimaliseren op basis van data-inzichten. Het nieuwe ontwerp van de unit maakt gebruik van connectiviteit, operationele inzichten en efficiëntie die nodig zijn om vandaag en in de toekomst echt schone, emissiearme distributiepraktijken in steden te stimuleren."

Vergeleken met dieselaangedreven units genereert de FK2 minder geluid en tot 50% emissiereductie, afhankelijk van het gebruik van de klant. Wanneer de FK2 is aangesloten op een elektrisch voertuig me accuvoeding, creëert hij emissievrije transportkoeloplossing. Deze capaciteiten zijn steeds belangrijker geworden voor klanten omdat ze hiermee kunnen aantonen dat ze voldoen aan de toenemende duurzame wetgeving voor stedelijke activiteiten.

De FK2 wordt elektrisch aangedreven met de beproefde dynamotechnologie van Frigoblock. Het zeer efficiënte Frigoblock-dynamo met elektrische aandrijving is ontworpen om de energie die wordt gegenereerd door de motor van de vrachtwagen te maximaliseren, wat bijdraagt aan een lager brandstofverbruik voor dieselaangedreven vrachtwagens. Voor duurzamere transportactiviteiten zijn FK2-units compatibel en kunnen ze worden geïnstalleerd op zowel hybride als elektrisch aangedreven vrachtwagens.

Voor een betere bedrijfstijd, temperatuurcontrole en ladingveiligheid, kan de nieuwe FK2-unit geleverd worden met geïntegreerde telematica en connectiviteit dankzij de Thermo King BlueBox. Dit biedt de wagenparkbeheerder volledig, 24/7 inzicht in de werking van de unit, bewaking op afstand en proactieve controle via het TracKing-webportaal en de TK Reefer-applicatie. Klanten kunnen de werking van hun unit op elk moment volgen en de temperatuurinstelpunten tijdens elke rit duidelijk demonstreren. De oplossing verbindt de klant ook met een meertalig klantenserviceteam en het uitgebreide servicenetwerk voor 24/7 noodhulp. 

"De FK2 incorporeert meer dan 40 jaar ontwerpexpertise bij Frigoblock", zegt Eric Breddels. "Het is tractoronafhankelijke technologie die uitstekende prestaties en een geluidsarme werking biedt om te voldoen aan de eisen van onze klanten voor verbeterde duurzaamheid in hun binnenstedelijke activiteiten. De FK2 zal hen helpen om de uitstoot van hun bezorgactiviteiten te verminderen en een wereld van nieuwe kansen te openen."

Ga voor meer informatie over Frigoblock-technologieën naar www.frigoblock.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven