Goedkeuring voor ethyleenconcentraat uitgebreid naar Nederland

Hoge bananenconsumptie maakt Europa aantrekkelijke markt voor innovatief ethyleensysteem

De banaan is de populairste fruitsoort in Europa en hierdoor is de behoefte aan rijpmogelijkheden op deze markt groot. Om aan deze behoefte tegemoet te komen heeft Catalytic Generators de lijst van landen waar haar rijpoplossingen op basis van ethyleen zijn toegestaan uitgebreid. "We zijn al ruim 40 jaar actief in de VS en VK dankzij de goedkeuring van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) en de registratie als gewasbeschermingsmiddel door de Chemicals Regulation Division (CRD) in het VK," vertelt Greg Akins, bestuursvoorzitter en CEO van Catalytic Generators. Onlangs kreeg het bedrijf eveneens toestemming van het Nederlandse College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) voor de toepassing van haar rijpingsconcentraat Ethy-Gen II in Nederland. 

"In Europa is de consumptie van bananen het hoogst van alle fruitsoorten. Vanwege de omvang van de bevolking in het VK en Nederland, en de behoefte aan gezonde voeding, zijn deze twee landen goede markten voor onze ethyleenproducten," voegt Akins eraan toe.  

De Easy Ripe-generator in een rijpkamer

Verdere uitbreiding in Europa?
De goedkeuring werd verkregen voor alle bananen die in Nederland gerijpt worden. Dit houdt in dat de generatoren van Catalytic en Ethy-Gen II mogen worden toegepast om het rijpproces in gang te zetten bij bananen die onrijp in Nederland aankomen en vervolgens naar rijperijen worden gebracht. Van daaruit worden de bananen verkocht aan klanten in Nederland of andere bestemmingen, indien de transportafstand het toelaat, hetgeen afhankelijk is van het rijpingsstadium. 

"Nederland vervult een sleuteltrol bij de introductie van ons product in de Europese AGF-sector." Akins heeft goede hoop dat het rijpsysteem van Catalytic in de toekomst voor de hele regio beschikbaar zal zijn. Het systeem is vooralsnog goedgekeurd voor de rijping van bananen, maar het bedrijf zal doorgaan om verdere goedkeuring te verkrijgen voor de rijping van bananen en overige climacterische fruitsoorten in andere Europese landen. 

De draagbare Easy Ripe

De zuiverste ingrediënten
Het duurde enkele jaren voor het bedrijf goedkeuring kreeg van het Ctgb. Aangezien ethyleen als een 'gewasbeschermingsmiddel' wordt beschouwd, heeft het in sommige landen de status van pesticide en is de toepassing ervan gereguleerd. "Veelvuldig testen en laboratoriumonderzoek was nodig om aan te tonen dat Ethy-Gen II  een veilig en doeltreffend rijpproduct is," legt Akins uit. "Een microscopische analyse werd uitgevoerd om te bepalen waaruit ons rijpingsconcentraat is samengesteld. Omdat we uitsluitend de zuiverste ingrediënten gebruiken, kunnen rijperijen zeker zijn van een veilige, effectieve en betaalbare ethyleentoepassing."

Catalytic Generators onderscheidt zich door zich uitsluitend op ethyleen te richten. "We bieden geen gassen of chemicaliën aan. Ethyleen is onze enige product, waar we ons nu al bijna 50 jaar mee bezighouden."

Het Ethy-Gen II-rijpingsconcentraat

“Dankzij deze goedkeuring kunnen we onze klanten een product van de hoogste kwaliteit voor het rijpen van verse AGF garanderen." De rijpproducten van Catalytic Generators zij de enige die voldoen aan de strenge eisen van US-EPA, UK-CRD en nu ook het Ctgb. Daarnaast biedt het bedrijf uitsluitend ethyleensystemen aan die beantwoorden aan de Tüv-standaarden (Tüv SÜD America), wat betekent dat de ethyleensystemen voldoen aan de aanbevolen veiligheidseisen voor magazijnen en koelhuizen. 

Voor meer informatie: 
Greg Akins
Catalytic Generators
+1 757 855 0191
info@catalyticgenerators.com
www.catalyticgenerators.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven