Kastanjeoogst afgerond bij Agrimola

"We hebben meer kastanjes op de markt gebracht dan in 2020"

Met een uitvoer die meer dan 50% van de omzet vertegenwoordigt, maakt het Italiaanse Agrimola alvast en voorzichtige balans op van het kastanjeseizoen. De oogst is inmiddels afgerond. “We hebben meer kastanjes op de markt gebracht dan in 2020, dus we zijn tevreden. Wij zijn een bedrijf dat in het hele land actief is, zodat het gebrek aan product in bepaalde gebieden door andere is gecompenseerd”, zegt algemeen directeur Luca Sassi (op foto hieronder).

In de regio Piëmont is de oogst voor Agrimola twee dagen geleden geëindigd en de hoeveelheden waren meer dan bevredigend. In de provincie Cuneo zijn veel planten van de Euro-Japanse hybride, die werden behandeld als een normale boomgaard en daarmee werd de oogst gegarandeerd. Ook kastanjes afkomstig uit zogenaamde oerbossen in deze gebieden hebben niet geleden onder een daling van de oogst.

“De situatie is anders in Emilia Romagna, waar de oogst lager was dan verwacht als gevolg van het weer. De teelt was ongelijkmatig, met hogere opbrengsten waar er meer regen viel. Verder naar het zuiden, in het Monte Amiata-gebied, bedroeg de daling 50%, terwijl de oogst in Rieti minder te lijden had onder de weersomstandigheden. Over het algemeen was de kwaliteit ook fragmentarisch en lagen de prijzen iets hoger dan in 2020.”

Het sterke punt van Agrimola is de buitenlandse markt, met Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland als belangrijkste exportbestemmingen. “Wij hebben meer dan 50% omzet in het buitenland en dit stelt ons in staat een bedrijf op Europees niveau te zijn. Wij groeien voortdurend en zijn niet bang voor de concurrentie van landen als Griekenland en Turkije, die in onze sector de meest agressieve zijn.”

Agrimola richt zich niet alleen op verse kastanjes. Ook gestoomde kastanjes in snackformaat van 100 of 35 gram zijn populair, evenals de gepelde kastanjes die worden gebruikt voor patisserie.

Voor meer informatie:
Luca Sassi
Agrimola Spa 
Via G. Di Vittorio n. 30,
40020 Casalfiumanese (Bologna), Italië
+39 0542666072
agrimola@agrimola.it
www.agrimola.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven