Amazon start 2 nieuwe Britse verswinkels

Ahold Delhaize wil online retailer Bol.com volgend jaar naar de beurs brengen
Supermarktconcern Ahold Delhaize zei dat het zijn € 5,5 mld Nederlandse online retailbedrijf Bol.com, dat concurreert met Amazon.com, wil verzelfstandigen en zijn aandelen in de tweede helft van volgend jaar naar de beurs wil brengen.
Bron: reuters.com 

Denemarken: Coop test kassaloos format
Coop Denemarken test een kassaloze optie in een supermarkt om shoppers in staat te stellen om na sluitingstijd te kunnen winkelen. Coop-leden kunnen de Dagli´Brugsen-winkel in Sengeløse nu ook buiten de normale openingsuren bezoeken en er boodschappen doen met de nieuwe kassaloze optie. De winkel, die normaal bemand is en open van 7.00 uur tot 21.00 uur, test de nieuwe formule momenteel op verschillende tijdstippen gedurende de dag.
Bron: esmmagazine.com 

België: Carrefour start met verkoop vakanties
In België zal Carrefour binnenkort ook vakanties gaan aanbieden. De retailer breidde zijn traditionele aanbod eerder al uit met eigen gsm-plannen, leningen en betaalkaarten. Volgens retaildeskundige Jorg Snoeck zal deze trend zich nog versterken, ook bij andere supermarkten.
Bron: retaildetail.eu 

Nederland: Ahold Delhaize handhaaft zijn positie als wereldleider in de Dow Jones Sustainability World Index
Ahold Delhaize heeft bekendgemaakt dat het zijn positie als wereldleider in de Food and Staples Retailing sector in de 2021 Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) heeft behouden.
Bron: aholddelhaize.com 

Amazon bevestigt locaties van 2 nieuwe Britse verswinkels
Amazon maakt zich op voor de opening van 2 nieuwe Amazon Fresh kassavrije winkels in Chingford en East Sheen, Londen. De openingstijden zijn van 7.00 tot 23.00 uur, 7 dagen per week kunnen klanten hun Amazon-apps gebruiken om binnen te komen en te winkelen. Aan het einde van hun bezoek kunnen ze naar de uitgang gaan, zonder in een rij te hoeven staan of uit te hoeven checken.
Bron: chargedretail.co.uk 

Turkse Getir tekent niet-bindende overeenkomst om aandelen in Sok te kopen
Het Turkse Getir heeft een niet-bindende deal getekend om aandelen van supermarktketen Sok te kopen, aldus een verklaring van Sok. Om synergie te creëren op digitaal gebied, werd een niet-bindende intentieverklaring ondertekend voor de verkoop van een deel van de aandelen van Yildiz Holding en haar dochterondernemingen in Sok aan Getir, aldus de verklaring, afgelegd aan Bourse Istanbul.
Bron: usnews.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven