Neubauer Automation OHG presenteert Espaso aspergesorteermachine:

"Dit jaar hebben we onze 1000ste machine verkocht"

Neubauer Automation is al 20 jaar actief in de automatisering van processen en is wereldmarktleider voor volautomatische aspergesorteermachines. Bijzonder populair is hier de Espaso aspergesorteermachine, die inmiddels door 1000 klanten wereldwijd werd aangeschaft. Wij spraken met Fátima Plascencia over de Espaso en over andere producten die het bedrijf op de expoSE zal presenteren.

Directeuren Hermann en Christoph Neubauer. Foto: Birgit Scheel

De Espaso S12 Standard, Neubauers kleinste machine met 12 sorteercompartimenten, is bijzonder geschikt voor kleine bedrijven die efficiënt en economisch willen werken. De grotere Espaso S16 tot S60 modellen hebben meer sorteeruitgangen en kunnen desgewenst met geïntegreerde weegschalen worden uitgerust.

"Dit betekent dat de klant de twee processen van sorteren en wegen op een kostenbesparende manier in één enkele operatie kan uitvoeren," vertelt Fátima Plascencia. Zowel een Espaso S12 standaard als een Espaso S24 met weegunit en nieuw ontwikkelde lay-up technologie zullen op expoSE tentoongesteld worden. Maar ook aspergebundelmachines zoals de Aspapack zijn erg in trek. Andere producten die op expoSE te zien zullen zijn, zijn accessoires zoals de verwijderingslade, de weegtafel en Schaumfee, onder andere. "De Schaumfee is een apparaat dat onze machines zonder problemen schoonmaakt. Dit apparaat is ontworpen op verzoek van onze klanten. Wij presenteren ook verschillende technische varianten, zoals een tweede snij- en voorwasunit, die bijzonder interessant is voor onze klanten uit Duitsland," aldus Plascencia.

Oplossingen voor huidige problemen
In Duitsland concentreert Neubauer Automation OHG zich op het aspergeseizoen van april tot juni, wanneer het zijn machines verkoopt en aanpast en de orders van zijn klanten uitvoert. "Onze klanten hebben steeds vaker te kampen met een tekort aan arbeidskrachten, onder meer als gevolg van de gestegen loonkosten. Als gevolg daarvan hebben zij het seizoen veel vroeger moeten beëindigen of hebben zij niet kunnen oogsten omdat er gewoon niet genoeg personeel was. Hier proberen we het gebrek aan personeel op te vangen door verdere automatisering. Bovendien zijn landen als Frankrijk en Nieuw-Zeeland al bezig met het afschaffen van het gebruik van plastic, waardoor wij ook onze machines moeten aanpassen, bijvoorbeeld onze bundelmachine."

1000ste machine verkocht
Neubauer Automation was ook positief verrast door de goede verkoopcijfers die het bedrijf dit seizoen haalde. "We hebben niet al te veel machines omdat we op bestelling werken. Voor dit seizoen dachten we dat sommige klanten zouden afhaken door de huidige omstandigheden. Verrassend genoeg waren veel klanten ook bereid meer te investeren om beter voorbereid te zijn op bestaande en komende problemen."

Hoewel Duitsland de belangrijkste markt blijft, is de onderneming ook aanwezig in landen als Frankrijk, Italië, Canada, Peru, alsook in Mexico, de VS en Nieuw-Zeeland. Daarvan is de Espaso de best verkochte machine. "Dit jaar hebben we zelfs onze 1000ste machine kunnen verkopen. We kunnen de klant dit jaar persoonlijk feliciteren op expoSE."

Machines op maat gemaakt
De machines worden op maat gemaakt en ontwikkeld naar gelang de omstandigheden in elk land. "Aangezien wij de klanten in het buitenland niet rechtstreeks konden bezoeken vanwege Corona, moesten wij veel dingen doen via communicatie en onderhoud op afstand. Wij hebben een overeenkomstige software ontwikkeld om de samenwerking met de klanten te vereenvoudigen."

Neubauer Automation is zichtbaar verheugd deel te kunnen nemen aan de expoSE. "We zijn gewend om op drie tot vier handelsbeurzen per jaar te staan. En we kijken ernaar uit om weer te exposeren en onze klanten te ontmoeten. Online conferenties kunnen face-to-face overleg gewoon niet vervangen. En natuurlijk is het voor ons ook belangrijk om van onze klanten op de beurzen te leren wat wij kunnen verbeteren of waar er misschien nog wensen zijn. Vooral omdat onze klanten ons ook op nieuwe ideeën brengen." Als oplossing voor het gebrek aan mankracht werkt Neubauer Automation momenteel aan projecten om de aspergeverwerking nog verder te automatiseren.

Bezoek het bedrijf op expoSE in hal 2 op stand K15.

Voor meer informatie:
Fátima Plascencia
Neubauer Automation OHG
Am Bierbäumchen 12
D-59514 Welver, Duitsland
+49 (0)2384 92 02 20
info@neubauer-automation.de  
www.neubauer-automation.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven