Chinese webgigant JD.com opent eerste fysieke winkel in Nederland

Oostenrijk: Spars investeringsplannen voor haar internationale activiteiten
Spar Oostenrijk wil haar internationale activiteiten stimuleren door meer uit te breiden en te investeren. Het bedrijf heeft zijn strategie toegelicht in een artikel in een retailpublicatie, waarin wordt opgemerkt dat overnames niet worden uitgesloten. Als marktleider op het gebied van de foodretail in eigen land zet Spar Austria zijn internationale activiteiten voort in Noord-Italië, Kroatië, Slovenië en Hongarije, waar het momenteel een totale omzet van € 6,2 mld behaalt, aldus LebensmittelZeitung.
Bron: spar-international.com 

Giedrius Bandzevicius nieuwe CEO van RIMI Baltic
RIMI Baltic, onderdeel van de Zweedse ICA Gruppen, heeft de benoeming van Giedrius Bandzevicius als nieuwe CEO aangekondigd. Bandzevicius, die momenteel de functie van country manager voor RIMI in Litouwen bekleedt, volgt Edgar Sesemann in deze functie op. Sesemann, die 14 jaar bij RIMI Baltic heeft gewerkt en in totaal 23 jaar bij ICA Gruppen, heeft besloten met pensioen te gaan. RIMI Baltic telt 283 eigen winkels plus 20 e-commerce stations in Letland, Litouwen en Estland. De retailer rapporteerde een gecombineerde omzet van € 1,65 mld in 2020.
Bron: esmmagazine.com 

Duurzaamheid is geen trend: het is een must
Andrew Wrobel van Emerging Europe spreekt met Anna Grabowska, CCO van Żabka, de grootste moderne convenience retailketen van Polen, over de inzet van het bedrijf voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu. Als een van de grootste en groenste ketens van buurtwinkels in Centraal- en Oost-Europa, met 7.600 bemande en onbemande vestigingen, heeft Żabka haar bedrijfsmodel ontwikkeld door zich te richten op de groei van de buurtwinkelformule en op technologische vooruitgang, terwijl deze activiteiten tegelijkertijd worden geïntegreerd met de waarden van het merk Żabka.
Bron: emerging-europe.com 

VK: Waitrose's teeltbedrijf wordt testlocatie voor regeneratieve praktijken
Het teeltbedrijf van Waitrose op het Leckford Estate is opengesteld als proeftuin voor toekomstige tuinbouwinnovatie en regeneratieve tuinbouwpraktijken. Op het landgoed in Hampshire zullen de komende 15 jaar nieuwe tuinbouwinnovaties worden uitgeprobeerd om de retailer te helpen zijn doelstelling te halen om in 2035 CO2-vrij te telen.
Bron: farminguk.com 

Polen: Eurocash ziet omzet marginaal stijgen in 3e kwartaal
De Poolse groothandelaar Eurocash rapporteerde een 1% stijging van de geconsolideerde omzet in het 3e kwartaal van zijn boekjaar, tot € 1,52 mld. De groep meldde dat de omzet in zijn groothandelssegment € 1,14 mld bedroeg, ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar, terwijl de omzet in zijn retailsegment met meer dan 2% steeg.
Bron: esmmagazine.com 

Chinese webgigant opent eerste winkel in Nederland
De Chinese internetgigant JD.com heeft op donderdag 11 november zijn eerste fysieke winkel in Europa geopend. Leiden (Bètaplein) had die primeur. De winkel heet Ochama, om verwarring met sportwinkel JD Sports te voorkomen, en verkoopt zowel food als non-food. JD is een van de grootste webwinkels ter wereld en moet alleen Amazon en Alibaba voor zich dulden.
Bron: pledgetimes.com 

Ahold Delhaize vervroegt CO2-doelstelling naar 2040
De Nederlandse retailer Ahold Delhaize heeft aangekondigd dat het zijn CO2-uitstoot tot nul wil terugbrengen voor al zijn activiteiten tegen uiterlijk 2040 (scope 1 en 2) en voor al zijn toeleveringsketens, productontwikkeling en dienstennetwerk (scope 3) tegen 2050.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven