Togo oogst 940.000 ton yamswortelen

Volgens gegevens van het Bureau voor Landbouwstatistiek heeft Togo tijdens het seizoen 2020-2021 940.876 ton yamswortels van de velden geoogst. Dit nieuws komt net nu er studies worden uitgevoerd door instituten zoals het Togolese instituut voor landbouwonderzoek, om de opbrengst van yamswortels in het land te verbeteren.

"De gemiddelde opbrengst bedraagt minder dan 10 ton/ha, maar er kunnen opbrengsten van 15 tot 20 ton/ha worden verkregen als er nieuwe variƫteiten met een hoge opbrengst worden gebruikt en als de technische aanbevelingen worden opgevolgd", aldus het Togolese ministerie van Landbouw.

Momenteel worden vooral de volgende rassen geteeld: Kratchi, Florido, He-abalo, Alassora, Laboco, Gnamiti, Djatiba, TDR 99/01169, TDA 89/02665, Brutani, Motchi, en Moniya.

Yam is een tropisch gewas dat hoofdzakelijk in West-Afrika wordt geteeld. Hoewel Togo er een deel van uitvoert, wordt het grootste deel ervan gebruikt voor de nationale consumptie. Het is de tweede meest gegeten knol in het land (37,8% van de in Togo geconsumeerde knollen), direct na cassave (61,8%).

Bron: farmersreviewafrica.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven