Braziliaanse druivenexport naar Europa stijgt in twee maanden met 900%

De hele maand september hebben de druiventelers in de São Francisco-vallei in Brazilië moeilijkheden ondervonden bij hun internationale verzendingen, wegens de vertraging bij het openen van het venster voor verzendingen naar Europa, en wegens logistieke beperkingen door het gebrek aan containers.

Deze informatie werd bevestigd door gegevens van het secretariaat voor buitenlandse handel (Secex), waarbij de maand september het slechtste resultaat sinds 2004 te zien gaf. De situatie heeft geleid tot een toename van het binnenlandse aanbod, vooral van witte pitloze druiven, wat een daling van de prijzen en concurrentie op andere Braziliaanse markten tot gevolg heeft gehad.

Zelfs toen de uitvoer in oktober werd hervat, kon aan het begin van de maand nog niet worden ingeschat of de verzendingen voldoende zouden zijn om de verliezen te compenseren. Toch steeg het verscheepte volume met 896% van september tot de daaropvolgende periode. In vergelijking met het gecumuleerde resultaat over deze twee maanden in 2020 is de omzet in 2021 met 10% gestegen, zo blijkt uit gegevens van Secex. Voor november blijven de verwachtingen positief, aangezien het venster voor verzendingen naar Europa open blijft voor Braziliaanse druiven.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven