Dadels boven aan de lijst

Saoedi-Arabië: Fruitteelt in zes jaar met 194% gestegen

Volgens gegevens van het ministerie van Handel is de teelt van fruit in Saudi-Arabië in zes jaar tijd met 194 procent gestegen. Tegen eind 2020 bedroeg de oogst 2,7 miljoen ton, tegenover 930.000 ton zes jaar geleden.

Dadels voeren de lijst van Saoedische fruitsoorten aan. Het koninkrijk staat op de tweede plaats in de wereld wat betreft de productie van dadels met 1,5 miljoen ton in 2020. Saoedi-Arabië exporteert dadels naar maar liefst 107 landen, en de export noteerde een groei van 7,1 procent, ter waarde van SR927 miljoen (215,7 mln euro).

Uit de gegevens bleek dat de jaarlijkse consumptie van groenten en fruit per hoofd van de bevolking in het koninkrijk respectievelijk 77 kg en 62 kg bedroeg. Het ministerie van Landbouw streeft ernaar het aandeel van de fruitconsumptie per hoofd van de bevolking op 90 kg te brengen en dat van de groenten op 100 kg in een jaar, wat overeenkomt met ongeveer 250 gram per dag.

Naast dadels van alle variëteiten zijn de belangrijkste fruitsoorten die Saoedi-Arabië teelt granaatappels, druiven, watermeloen, Cantaloupe, mango's, aardbeien, bananen, appelen, sinaasappelen, abrikozen en perziken.

Bron: saudigazette.com.sa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven