Machinefabrikant presenteert nieuwe machine voor onkruidbestrijding in fruitteelt

Machinefabrikant PERFECT - Van Wamel presenteert op de fruitteeltvakbeurzen SITEVI (Montpellier, Frankrijk), Fructura (Hasselt, België) en de Fruitteeltvakbeurs in Houten de Terra Ranger.  

De Terra Ranger van PERFECT maakt het mogelijk in de boomgaard een snelle en effectieve bodembewerking in de rij uit te voeren. De machine bestaat uit een combinatie van twee freeseenheden en intelligent gepositioneerde vingerwieders, waarmee met een werksnelheid tot wel 15 km/h de vegetatie aan beide zijden van de grasbaan en ín de rij wordt verwijderd.

Het gebruik van bodemherbiciden in de fruitteelt wordt teruggedrongen, in sommige landen is dit gebruik reeds verboden. De Terra Ranger combineert een effectieve onkruidbestrijding onder de boom en in de rij met een hoge rijsnelheid. De machine is te gebruiken in boom- en wijngaarden met rijenafstanden van 2,5 tot 3,5 meter.

De beide freeseenheden worden aangedreven door de aftakas van de tractor. Dankzij deze volledig mechanische aandrijving kent de machine een uitstekende energie-efficiëntie.
De gehele machine vraagt een bescheiden tractorvermogen en kan worden ingezet met nagenoeg elke tractor vanaf 45 pk!

De freeseenheden zorgen voor een goede verkruimeling, ook van zwaardere grondsoorten. De freesdiepte is traploos instelbaar van 0 tot 70 mm. Bij de eerste bewerking wordt doorgaans op enkele centimeters diepte gewerkt, maar bij de volgende bewerkingen volstaat een meer oppervlakkige bewerking.
De frees wordt aangedreven middels een ketting om beschadigingen van de freeseenheden en de aandrijving door blokkades (door bijvoorbeeld grote stenen) te voorkomen is de aandrijving voorzien van een slipkoppeling.

De vingerwieder staat alom bekend als de methode om snel ín de bomenrij te kunnen werken.  De Terra Ranger kent een verstelsysteem waardoor het werkniveau, de werkhoek en positie van de vingerwieder ten opzichte van de frees afgestemd kunnen worden op het profiel van de boomgaard.

Het draagframe van de Terra-Ranger is traploos in breedte verstelbaar. Het frame is zwevend opgehangen en past zich  onafhankelijk van de tractor aan de ondergrond aan. PERFECT - Van Wamel meldt dat er ook een versie beschikbaar is voor aanbouw in de fronthef.

Voor meer informatie:
Frank Niels
PERFECT - Van Wamel
Energieweg 1
6658 AE Beneden-Leeuwen
0487 592944
info@vanwamel.nl
www.perfectvanwamel.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven