marktleider in Nederland met bloemkool en witlof

Zeventien telers starten coöperatie Tolpoort Vegetables

Tholen - Zeventien telers zijn hun eigen coöperatie gestart onder de naam Tolpoort Vegetables. Tolpoort Vegetables richt zich met productielocaties in Nederland en Spanje op de verkoop van bloemkool, broccoli en witlof. "In juli en augustus zijn we gestart om de organisatie op te tuigen, dus het is allemaal in een sneltreinvaart gegaan. We willen het salesteam nog verder uitbreiden, maar hebben een organisatie met een goede back-office staan en inmiddels lopen de eerste orders door het systeem", aldus Gerard Korse.

De aangesloten telers hebben deze vollegrondsgroenten jaarrond beschikbaar. "Qua areaal bloemkool en witlof zijn wij marktleider in Nederland. In totaal hebben we een kleine 2.000 hectare tot onze beschikking in Nederland en Spanje", vertelt Gerard. Voor distributie- en verpakkingswerkzaamheden is er een nauwe samenwerking met Tolpoort. Gezamenlijk wordt er gewerkt vanuit het pand aan de Tolweg 7 in Hoogkarspel. 

Uitbreiding naar andere vollegrondsgroenten sluit hij voor de toekomst niet uit. "Maar eerst willen we de verkoop van onze eigen hoofdproducten goed op de rit krijgen. Het mooie is dat we dit jaar geleidelijk kunnen opstarten. Inmiddels schakelen we langzaam om met de bloemkool en broccoli naar de aanlevering vanuit onze productielocatie van één van onze telers in Spanje. Met deze Spaanse producten starten wij met de verkoop via onze coöperatie. Per 1 januari volgt de witlof voor uitlevering naar onze klanten, waarna in het voorjaar het Hollandse bloemkool- en broccoliseizoen weer wordt opgestart." 

Voor meer informatie:
Tolpoort Vegetables
+31 (0)228 -565 780
gkorse@tolpoort.com 
www.tolpoort.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven