David Triffaut, Jardins de Limagne:

“Ondanks goede kwaliteit, stijgen de prijzen van wintergroenten maar met moeite”

Jardins de Limagne is begin oktober begonnen met het afzetten van wintergroenten zoals pompoen en kool. “Het seizoen ziet er wat de kwaliteit en de grootte van de opbrengsten redelijk goed uit. Een maand geleden zijn we gestart met witte kool, rode kool en boerenkool met stabiele maten en een homogene en regelmatige kwaliteit. Alle pompoenproducten, of het nu om een spaghettipompoen, een flespompoen, een reuzenpompoen of een hokkaido-pompoen gaat, zijn dit jaar erg groot. Dit is te danken aan de aanzienlijke hoeveelheid regen die we deze zomer hebben gehad. De hoeveelheid pompoen die dit jaar is geoogst – een van de weinige wintergroenten die zo productief is geweest – is behoorlijk groot. Met die hoeveelheid zouden we nog tot eind januari kunnen doorgaan met de afzet. Ook over de kwaliteit zijn we best tevreden, al hebben sommige pompoenen te lijden gehad onder de hagelbuien”, vertelt  commercieel directeur van Jardins de Limagne David Triffault.

Hoewel de verkoop voor consumptie de afgelopen tien dagen vrij vlot is verlopen, was dit aan het begin van het seizoen minder het geval: “De milde temperaturen van twee weken geleden waren niet gunstig voor de pompoen. Er werden er hierdoor namelijk minder geconsumeerd. Sinds de temperaturen weer zijn gedaald, trekt de verkoop echter weer flink aan. Ik had hogere prijzen verwacht, maar de prijzen voor alle wintergroenten stijgen momenteel maar moeizaam. We zijn een groot deel van het jaar met een soortgelijke situatie geconfronteerd bij onze slaproducten. Het aanbod was ruim, maar er werd weinig sla geconsumeerd.”

Behalve wintergroenten biedt Jardins de Limagne ook andere producten als rapen, prei en koolrapen aan. “Het doel is om de groene gordel rond de Auvergne verder uit te breiden om de consumenten verse, lokaal geteelde producten aan te kunnen bieden.” Het bedrijf verkoopt bovendien noten van het ras Franquette: “Dit jaar zijn de noten van zo'n goede kwaliteit en hebben ze zo'n goede maat dat ze zichzelf verkopen.”

Voor meer informatie:
David Triffault
Jardin de Limagne
ZAC de Julhiat
63260 Aigueperse, Frankrijk
+33 4 73 64 22 23
www.jardindelimagne.com 
david.triffault@jardindelimagne.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven