BLE-marktrapport week 44/2021:

"Spaans Primofiori citroenen domineerden de markt"

Op de citroenenmarkt overheersten de Spaanse Primofiori. De Turkse en Zuidafrikaanse vruchten volgden in bijna gelijke mate. De invoer uit Uruguay kwam pas in Frankfurt aan en had dus slechts een aanvullend karakter: ook de kwaliteit ervan was niet op peil, zodat ze weinig aandacht trokken.

De laatste Argentijnse partijen die nog in Hamburg te vinden waren, hadden ook deze problemen. In de meeste gevallen hielden vraag en aanbod elkaar in evenwicht. De handelaren hoefden hun prijzen dan ook zelden aan te passen. In Frankfurt en Keulen waren er wel lichte prijsdalingen. In M√ľnchen en Berlijn daarentegen stegen de prijzen omdat de verkoop verbeterde en het aanbod enigszins was afgenomen.

Appelen
Duitse partijen domineerden nog steeds de markt. Over het algemeen verliep de handel rustig. De prijzen bleven doorgaans op het niveau van de voorgaande week.

Peren
Het aanbod was breed: Italiaanse partijen domineerden de markt, gevolgd door Turkse, Nederlandse en Duitse peren. De smaakkwaliteit van de peren overtuigden over het algemeen.

Druiven
De Italiaanse aanvoer, hoofdzakelijk Italia, Crimson Seedless en Michele Palieri, vormde de basis van het aanbod. Uit Turkije kwamen naast de al lang op de markt gevestigde Sultana en Crimson Seedless inmiddels ook Red Globe druiven.

Mandarijnen
Het aanbod aan Spaanse clementines breidde zich enorm uit. De vraag bleef achter, waardoor de handelaren hun prijzen op verschillende plaatsen moesten verlagen wanneer ze overschotten wilden voorkomen.

Bananen
De handel verliep zeer rustig. Het beschikbaar gestelde aanbod stemde voldoende met de vraag overeen.

Bloemkool
De Duitse aanvoer overtrof duidelijk de Belgische, Franse en Nederlandse aanvoer. De handel verliep zeer rustig, en de vraag kon zonder problemen gedekt worden.

Sla
Bij kropsla domineerden Belgische partijen inmiddels de handel. Qua betekenis volgden Duitse en Italiaanse offertes. De prijzen trokken grotendeels aan.

Komkommers
Spaanse komkommers domineerden weliswaar nog steeds de markt, maar verloren wel aan betekenis. Het aanbod aan Belgische, Nederlandse en Duitse offertes nam eveneens duidelijk af.

Tomaten
Er stond een breed assortiment klaar. Het aanbod viel vaak te omvangrijk uit. De handelaren verlaagden hun prijzen vaak om de vorming van voorraden te voorkomen.

Paprika's
Spaanse leveringen domineerden duidelijk de markt. Een wisselende kwaliteit leidde op sommige plaatsen tot zeer uiteenlopende prijzen, in het bijzonder bij de Spaanse paprika's.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven