Kwart meer aardappelen in de Spaanse provincie Álava

De aardappeloogst in de Baskische provincie Álava is volgens de telersvereniging Udapa "uitzonderlijk". Er zijn 26% meer kilo’s geoogst dan het gemiddelde van de afgelopen drie jaar. "Bovendien voldoet 90% van de aardappelen aan de voorwaarden om te worden afgezet met het Eusko-kwaliteitslabel."

De productiestijging is te danken aan het feit dat de aardappel dit jaar veel droge stof heeft, en dus meer soortelijk gewicht, maar ook aan de toename van het gemiddeld aantal knollen per plant. "Ook het weer is gunstig geweest zodat de telers konden poten en rooien op het juiste moment", luidt het bij de coöperatie. "De aarde had de juiste vochtigheidsgraad bij het poten en door het uitblijven van de regen in de afgelopen weken werden de telers niet opgehouden bij het rooien. De milde zomertemperaturen in Álava hebben verder bijgedragen aan de goede ontwikkeling van de knollen", bevestigen technici van Udapa.

De aardappel uit Álava zal niet alleen te koop zijn in de supermarkten van Baskenland, maar ook in de regio’s Navarra, Cantabrië, La Rioja, Castilla y León, Madrid, Andalusië of Valencia. "Dit bevestigt dat steeds meer consumenten onze aardappel beschouwen als een product van hoge kwaliteit", zeggen ze trots bij Udapa.

Bron: gasteizhoy.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven