Apulisch bloemkoolseizoen uit de startblokken

In Apulië is het bloemkoolseizoen van La Grande Bellezza Italiana van start gegaan. Er is een areaal van 100 hectare met koolsoorten, waaronder, naast bloemkool, ook broccoli en savooiekool. “Als de juiste strategieën worden gevolgd, kan de bevoorradingsketen worden gecontroleerd tot de laatste schakel, die van de verkoopprijzen. In het geval van bloemkool zijn wij in onze opzet geslaagd”, zegt Leonardo Odorizzi.

Het probleem in de groenten- en fruitsector is dat men veelal niet in staat is overschotten te beheren. La Grande Bellezza Italiana heeft daarom een overeenkomst gesloten met een industrie om een deel van de hoeveelheden te verkopen voor verwerking tot bloemkoolroosjes, een artikel waarvoor een premium product nodig is.

“Wij hebben dus een dubbele afzetmogelijkheid: vers en verwerkt. Bij een grotere behoefte aan kwantiteit in het ene kanaal dan in het andere, moduleren wij de verkoop om ervoor te zorgen dat de telers steeds de juiste vergoeding ontvangt. Op die manier hebben wij geen last van marktdalingen, maar ook niet van pieken, omdat de commerciële overeenkomsten vooraf worden gesloten, met overeengekomen prijzen.”

De verpakking van La Grande Bellezza Italiana blijkt een uitstekend visitekaartje te zijn, zozeer zelfs dat verschillende retailers een stijging van de aankopen melden. “Uiteraard heeft de verpakking een impact, maar aankopen worden herhaald, ook omdat de consument zich bewust is van de hoge kwaliteit van onze bloemkool. Het gaat erom goed georganiseerd te zijn en de gewassen zo snel mogelijk van het veld naar de schappen te brengen.”

Voor meer informatie:
Leonardo Odorizzi
La Grande Bellezza Italiana 
Rete di imprese
C.so Milano 36/A – 37138 Verona - Italië
segreteria@lagrandebellezzaitaliana.it
www.lagrandebellezzaitaliana.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven