Zuid-Afrikaanse mango-oogst valt 15% lager uit

De recente goede regenval in de provincie Limpopo was gunstig voor mango's, hoewel in sommige boomgaarden wel sprake is van enige windschade.

"De vooruitzichten voor het mangoseizoen lopen per teeltgebied nogal uiteen en het is daarom lastig om in dit stadium een goede raming te maken," legt Derek Donkin van Subtrop uit, de branche-organisatie voor de mango-, lychee- en avocadosector. 

De hoofdoogst gaat pas in december van start, maar de eerste mango's van het ras Tommy Atkins zijn nu al op de markt. 

"Ik verwacht dat de commerciële mango-oogst zo'n 15% lager uit zal vallen dan vorig jaar," zegt Piet Buys, voorzitter van de organisatie South African Mango Growers. "Bij informele telers, die niet over irrigatie beschikken, zou de oogstdaling op kunnen lopen tot wel 20%."

Vorig jaar bedroeg de mango-oogst 75.000 ton. "Het is een vreemd jaar voor mango's," merkt Pieter op. "De bloei verliep ongelijkmatig en duurde langer met een onregelmatige bestuiving tot gevolg. Het resultaat hiervan is dat er nu zowel grote als kleine mango's aan de bomen hangen. Dit vergt veel arbeid gedurende het oogstseizoen, omdat we meerdere keren de boomgaarden door moeten." 

Voor meer informatie: 
Pieter Buys
South African Mango Growers’ Association
+27 51 307 3677
info@subtrop.co.za
mango.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.