Delhaize rolt dual-fuel waterstofvrachtwagen uit

VK: Sainsbury's riskeert tekorten voor Kerstmis als chauffeurs staken
Sainsbury's dreigt voor de Kerst met tekorten te worden geconfronteerd als de vrachtwagenchauffeurs van DHL gaan staken vanwege een loonconflict. Meer dan 140 vrachtwagenchauffeurs van DHL zijn verantwoordelijk voor de leveringen in het zuidwesten op basis van een uitbesteed contract met Sainsbury's. De vakbond Unite heeft nu gewaarschuwd dat stakingen kunnen leiden tot tekorten bij Sainsbury's in de aanloop naar de feestdagen.
Bron: retailgazette.co.uk 

België: Delhaize rolt dual-fuel waterstofvrachtwagen uit
Delhaize België test een dual-fuel waterstoftruck om goederen te vervoeren van zijn distributiecentrum in Zellik naar supermarkten in de Antwerpse regio. De vrachtwagen komt uit de vloot van Van Moer Logistics, dat logistieke diensten aanbiedt in de regio Antwerpen.
Bron: esmmagazine.com 

Italië: Gruppo VéGé zet expansie voort met terugkeer van Coal-groep
De Italiaanse retailcoöperatie Gruppo VéGé zet haar expansiedrift voort met de terugkeer van de Coal-groep in haar ledenorganisatie. Coal, gevestigd in de Midden-Italiaanse regio Marche, exploiteert een netwerk van kwaliteitssupermarkten, met een grote territoriale dekking die zelfs de kleinste dorpen in haar dekkingsgebied bereikt. De coöperatie heeft haar positie in de loop der jaren geconsolideerd en sloot 2020 af met een omzet van € 560 mln, wat neerkomt op een totale groei van 15,1%.
Bron: esmmagazine.com 

Portugal: CEO Sonae optimistisch bij winstsprong in 3e kwartaal
Het Portugese Sonae, eigenaar van 's lands grootste voedingsdistributeur, rapporteerde een 32,5% hogere nettowinst in het derde kwartaal, gesteund door solide verkopen na de geleidelijke versoepeling van de beperkingen door het coronavirus. Sonae zei dat het een nettowinst van € 96 mln in juli-september boekte, toen het land het proces van geleidelijke opheffing van de beperkingen op het coronavirus voortzette. 
Bron: reuters.com 

VK: Sainsbury's opent nieuwe vlaggenschipwinkel in Colwick
Sainsbury's Colwick is de eerste van 3 supermarkten die de retailer in november in het Verenigd Koninkrijk opent. De technologie in de nieuwe supermarkt zorgt ervoor dat het een van Sainsbury's meest duurzame winkels ooit wordt en de komst ervan betekent een aanzienlijke stimulans voor de lokale economie.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

Zweedse supermarkt geeft de voorkeur aan make-over met gesloten deuren
De grootste supermarktketen van Zweden kiest voor een opknapbeurt achter gesloten deuren. De meerderheidsaandeelhouder van ICA Gruppen werkt samen met het lokale pensioenfonds AMF om de grootdistributeur te kopen voor € 10,4 mld. Na speculaties over een private equity-invasie, hebben de minderheidsaandeelhouders van ICA weinig reden tot klagen. Het bod ligt 29% boven de aandelenkoers van ICA voordat de geruchten op 22 oktober begonnen rond te zingen. En met 21 keer de verwachte operationele winst voor dit jaar is het een premie ten opzichte van lokale rivaal Axfood, die 19 keer wordt verhandeld.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven