Druivenoogst Peru op 700.000 ton geraamd

De Peruaanse druivenproductie in het marktjaar 2021/2022 (oktober-september) wordt op 700.000 ton geraamd, wat een stijging van 2% ten opzichte van het jaar daarvoor inhoudt. De toename kan worden toegeschreven aan gunstige weersomstandigheden.  

Vanwege de condities in Peru rijpen de ranken er 55% sneller dan in naburige landen. De druiventeelt is met name geconcentreerd in Ica (41%) en Piura (22%). Het totale druivenareaal wordt op 32.000 hectare geraamd. Het Peruaanse oogstseizoen ging eind oktober van start en eindigt in april. 

Het druivenras Red Globe is dominant en blijft ook populair op de groeiende Chinese markt. Telers schakelen echter in toenemende mate over op de teelt van premium rassen voor de export naar andere markten. Er is sprake van een diversifiëring naar ruim 20 rassen die aansluiten bij de veranderende smaak van consumenten over heel de wereld. 

De populairste rassen zijn Crimson seedless, Flame seedless, Surgeon en Thompson. Druiven zijn op blauwe bessen na het duurste gewas om aan te planten. In Peru is met de aanplant van één hectare druiven een investering van zo'n €39.000 gemoeid. Dit is exclusief de kosten van de grond. Ongeveer 30% van de productiekosten bestaan uit het voorbereiden van de bodem en irrigatie, 25% uit kosten voor trellis en 14% uit kosten voor de planten zelf. 

Klik hier voor het volledige rapport.

Bron: apps.fas.usda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven