Duurzame folie voor de zachtfruitsector

Heat seal coating specialist Sappi Rockwell Solutions heeft een recyclebare, lichtgewicht, heat seal, afdekfolie geïntroduceerd die speciaal is ontworpen voor de markt van verse producten. De veelzijdige RockFruit-afdekfolie biedt een sterke, afpelbare afdichting op een grote verscheidenheid aan ondergronden, waaronder rPET, aPET, PVC en aPET beklede kartons.

De folie kan worden geproduceerd met 30% en 60% gerecyclede inhoud om klanten van de zachtfruitmarkt te helpen hun milieu-impact te verminderen en hen op één lijn te brengen met de Britse heffing op plastic verpakkingen die gepland staat voor april 2022.

"Het verminderen van voedselverspilling en plasticgebruik heeft prioriteit in de zachtfruitmarkt, maar versheid is alles en niets speelt zo'n grote rol in het behoud van versheid als de verpakking," legt Chris Button van Sappi Rockwell Solutions uit.

"RockFruit is ontwikkeld als direct antwoord op de behoeften van klanten in deze sector die op zoek zijn naar een duurzame verpakkingsoplossing die robuust genoeg is om de moeilijkheden in de toeleveringsketen te doorstaan. Dit is weer een stap voorwaarts om onze eigen milieu-impact en die van onze klanten te verminderen."

RockFruit biedt uitstekende prestaties op alle lijnen van de verpakkingsmachine en tot 25% meer indrukken per rol. Opties zijn 30 of 60% PCR-gehalte en, indien gebruikt zonder perforaties, een hoge zuurstof- en vochtbarrière om de houdbaarheid van producten nog verder te verlengen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven