Voedsel houdbaar maken zonder keoling antwoord op CO2-probleem?

De New Yorkse start-up Farther Farms werkt aan een unieke methode om vers voedsel houdbaar te maken, in de hoop de afhankelijkheid van de industrie van de koelketen te verminderen. Mike Annunziata lijkt een probleem te hebben met koeling, en het is grotendeels milieu. "Koeling slokt ongeveer 15% van al het energieverbruik in de wereld op," zei Annunziata, die onderzoek aanhaalde dat in 2010 in Food Research International werd gepubliceerd.

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties is de voedingssector goed voor ongeveer 30% van het totale energieverbruik in de wereld en ongeveer 22% van alle broeikasgasemissies. Als rekening wordt gehouden met de elektriciteit voor koeling, de fabricage van die koelapparatuur en de broeikasgassen die worden geproduceerd door verloren koelmiddelen, kan gekoelde opslag 10% van de CO2-voetafdruk van een product vertegenwoordigen.

Annunziata heeft twee mogelijke oplossingen voor dit probleem: of de koeling efficiƫnter maken, of de behoefte aan koeling verminderen. Hij kiest voor het laatste en maakt met zijn bedrijf Farther Farms gebruik van de technologie van superkritische vloeistoffen om normaal ingevroren voedsel houdbaar te maken.

In haar fabriek in Rochester, New York, maakt Farther Farms van verse aardappelen frites, behandelt ze met kooldioxide en verpakt ze. De verpakkingen kunnen zonder koeling overal naartoe, en de frites zijn klaar voor de frituur.

Bron: fooddive.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven