20.000 vleestomaten per uur

Vleestomatenteler werkt met geavanceerde robotica in verpakkingsproces

Familiebedrijf en vleestomatenteler A&G van den Bosch werkte het afgelopen jaar nauw samen met Crux Agribotics om het complete robotsysteem, SortiPack, voor vleestomaten in te zetten. In deze lijn worden geavanceerde robotica, computer vision, data & artificiële intelligentie gecombineerd om het weeg-, sorteer- en verpakkingsproces te verbeteren.


SortiPack® weegt, sorteert en verpakt de vleestomaten volgens de ontwikkelaars veel nauwkeuriger in vergelijking met traditionele sorteermachines

20.000 vleestomaten per uur
Bart van den Bosch licht toe: "We zijn erg blij met de eerste resultaten van dit innovatieve robotsysteem. Naast een aanzienlijke besparing op arbeidskosten, zien we dat het systeem onze vleestomaten veel uniformer en consistenter sorteert en verpakt. Met de gegevens uit het systeem kunnen we ons verder verbeteren en differentiëren op kwaliteit en serviceniveau naar onze klanten."

Het SortiPack-robotsysteem van Crux Agribotics wordt bij A&G van den Bosch ingezet met 7 robots die tot 20.000 vleestomaten en 14 sorteerklassen gelijktijdig per uur verwerken. Het systeem verwerkt het product veel voorzichtiger, waardoor beschadigingen worden verminderd en het langer houdbaar is. Bovendien is het systeem gebaseerd op machine learning, waardoor het proactief suggesties doet om het verpakkingsrendement te verhogen en het weggeefgewicht te reduceren.

Track&trace
Michel van Reenen, Sales manager bij Crux Agribotics. "We zijn er erg trots op dat we SortiPack hebben ingezet bij A&G van den Bosch, een gerenommeerde teler in vleestomaten die altijd voorop loopt in het verbeteren van zijn kwaliteitsniveaus en het inzetten van innovatieve technologie. De resultaten en het rendement van het systeem overtreffen onze verwachtingen en we ontdekken samen met A&G elke dag nieuwe mogelijkheden op basis van de gegevens die ons systeem genereert. We kunnen nu het traject van individuele tomaten, verpakkingen en partijen registreren en beheren, vanaf de oorspronkelijke rij in de kas, tot de aangewezen verpakking, tot de uiteindelijke palletpositie. Op deze manier realiseren we volledige track & traceability en kwaliteitsborging." 

24/7 kunnen opschalen
Crux Agribotics heeft wereldwijd meerdere SortiPack-systemen verkocht voor vleestomaten, minikomkommers, komkommers, zoete puntpaprika's, witlof en werkt parallel aan andere gewassoorten zoals avocado's en mango's. Het bedrijf is een dochteronderneming van de Nederlandse AgTech scale-up Kind Technologies.

"Wij geloven dat we met dit soort technologieën veel hogere opbrengsten per vierkante meter kunnen krijgen en voedselverspilling kunnen minimaliseren", zegt Richard Vialle CCO en oprichter van Kind Technologies. "Tegelijkertijd worden telers en verpakkingscentra minder afhankelijk van menselijke arbeid en flexibeler om 24/7 op te schalen in capaciteit. De realtime data en AI-algoritmes kunnen processen en kwaliteitscontrole verder optimaliseren. Naast arbeidskostenreductie, houdbaarheid en weggeefgewicht optimalisatie krijgen we extra interesse van telers voor de track en tracing mogelijkheden en van veredelaars voor fenotypering." 

Omdat het SortiPack systeem volledig op data is gebaseerd, kan het vooraf inschatten wat de mogelijke besparingen en optimalisaties voor een teler zijn, volgens Michel. "Op basis van simulaties van historische sorteer- en verpakkingsgegevens wordt de juiste robotconfiguratie en business case voor de situatie van elke teler gegarandeerd."

Voor meer informatie:
Michel van Reenen
Crux Agrorobotics
michel.van.reenen@cruxagribotics.com 
www.cruxagribotics.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.