Colruyt test afhaalpunten voor verse maaltijden

Carrefour gaat een wereldwijd strategisch partnerschap aan met Meta
Carrefour heeft de start aangekondigd van een ambitieus strategisch partnerschap met Meta, dat zal worden uitgerold over de 9 geïntegreerde landen van de groep (Frankrijk, Italië, Spanje, Roemenië, Polen, België, Taiwan, Argentinië en Brazilië). Het partnerschap zal vele aspecten van Carrefour's activiteiten omvatten, van interne communicatie en werknemerservaring tot klantenrelaties, digitale reclame en de digitalisering van folders, lokale communicatie en social commerce. Het zal meerdere Meta-platforms en -diensten omvatten: Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger en Workplace.
Bron: carrefour.com 

Nederland: Ahold Delhaize rapporteert vlakke like-for-like omzet in Europa in Q3
Ahold Delhaize rapporteerde een daling van de like-for-like omzet met 0,2% in zijn Europese activiteiten (exclusief gas) in het 3e kwartaal van zijn boekjaar, maar de omzet in vergelijking met dezelfde periode 2 jaar geleden steeg met 7,5%. Het Europese segment van de groep boekte een netto-omzet van
€ 7,04 miljard voor de periode, wat neerkomt op een gerapporteerde omzetstijging van 1,1%. Volgens Ahold Delhaize was Albert Heijn in het afgelopen kwartaal een "uitschieter" met een stijging van het marktaandeel als gevolg van succesvolle marketingcampagnes en een impuls door de herinrichting van winkels.
Bron: esmmagazine.com 

Glasgow wordt eerste Schotse stad die overschakelt op een volledig elektrische Tesco-vloot voor thuisbezorging - een bijdrage aan de COP26-erfenis
De gaststad van COP26 wordt de eerste Schotse stad waar Tesco-busjes worden ingezet voor de bezorging van boodschappen. Meer dan 3.700 leveringen per week zullen nu worden gedaan door elektrische bestelwagens die worden aangedreven door schone groene energie. Dit alles maakt deel uit van de overgang om Tesco's volledige thuisbezorgingsvloot tegen 2028  elektrisch te hebben, voort te bouwen op COP26 en tegen 2035 een netto-emissie-uitstoot voor de hele groep te bereiken. Met een nieuwe Tesco-spoordienst worden AGF-producten vanuit Spanje rechtstreeks in Schotland geleverd.
Bron: tescoplc.com 

België: Colruyt test afhaalpunten voor verse maaltijden
Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, opent mobiele afhaalpunten waar klanten vers bereide maaltijden kunnen afhalen. Het testproject start in Leuven, gevolgd door Gent en Antwerpen.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Marks & Spencer verhoogt hoop op turnaround bij stijgende winst
De Britse retailer Marks & Spencer boekte meer winst dan verwacht in de eerste helft van het jaar en verhoogde zijn vooruitzichten voor het hele jaar, wat nog meer bewijst dat zijn laatste poging tot een ongrijpbare verandering vruchten afwerpt. De retailer zei dat de winst voor belastingen en aanpassingen van €315,6 mln bedroeg in de 6 maanden tot 2 oktober, wat hoger is dan de verwachtingen van analisten die niet boven de € 308 mln uitkwamen.
Bron: esmmagazine.com 

Denemarken: Dagrofa gaat investeren in klantgerichte strategie
De Deense retailgroep Dagrofa heeft aangekondigd dat het de komende 3 jaar meer dan € 130 mln zal investeren als onderdeel van een nieuwe klantgerichte strategie. In het kader van de driejarige strategie 'Fremgang Sammen' (Samen Vooruitgang) zal de retailer investeren in meer digitalisering, het versterken van het winkelnetwerk en het veroveren van geselecteerde categorieposities.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon wil EU-antitrustonderzoeken schikken, beweren bronnen
Amazon probeert 2 antitrustonderzoeken van de EU te schikken om mogelijke hoge boetes en bevelen om zijn bedrijfspraktijken te veranderen af te wenden, verklaarden mensen die bekend zijn met de zaak.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven