Automatiseringsoplosser voor pakstations krijgt nieuwe directeur

Wootzano is een Brits bedrijf dat uiterst behendige robots produceert voor het verpakken van groenten en fruit, zoals tomaten en druiven. Gisteren liet het in een persbericht weten dat Barry Mulholland, een expert op het gebied van gewasbeheer en naoogstbehandeling van groenten en fruit, in 2022 het team komt versterken. Wootzano is gevestigd in Sedgefield en is de thuisbasis van het Avarai-robotsysteem.

Het bedrijf hoopt sterk te groeien in 2022 en Barry's kennis zal het broodnodige licht werpen op de uitdagingen die vaak over het hoofd worden gezien in de sector. Zijn ervaring met de ontwikkeling en het gebruik van nieuwe technologie zal helpen bij het verfijnen van de bestaande systemen, wat moet resulteren in een product dat is afgestemd op de behoeften van pakstations.

"Ik ben verheugd om deel uit te maken van Wootzano in deze kritieke tijd voor de sector", zei Barry. "Wootzano’s Avarai-systeem is een essentieel hulpmiddel voor de AGF-sector om vanwege het gebrek aan personeel over te stappen op robotica voor een zachte behandeling van de groenten en fruit in pakstations. Deze robotsystemen zijn betaalbaar en kunnen meer dan mensenhanden, wat de efficiëntie zal verbeteren in een sector die hard is getroffen door Covid, personeelstekorten en Brexit."

Eerder dit jaar haalde Wootzano een van de grootste contracten in de Britse roboticasector binnen voor € 350 miljoen en ook voor de toekomst zijn de groeiperspectieven veelbelovend.

CEO en oprichter Atif Syed verklaarde enthousiast: "We zijn verheugd Barry aan boord te hebben. Zijn expertise op het gebied van pakstations zal van groot belang zijn om onze bestaande klanten en nieuwe klanten te overtuigen van de mogelijkheden van Avarai om verbeteringen aan te brengen in hun pakstations."

Voor meer informatie:
Wootzano Ltd
Explorer 2 Thomas Wright way
NETPark TS21 3FF Sedgefield (VK)
+44 (0)33 3577 9668
info@Wootzano.com
wootzano.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven