Panamese bananenexport zal dit jaar met ongeveer 7% toenemen

Voor dit jaar wordt verwacht dat de uitvoer zal eindigen op bijna 21 miljoen kartons bananen van 18,14 kg per stuk, wat neerkomt op een stijging met ongeveer 7% ten opzichte van vorig jaar, volgens de nationale directeur bananen van het ministerie van Landbouwontwikkeling (Mida), José De La Lastra.

Een goed beheer, aanpassing aan veranderingen, goede arbeidsverhoudingen en uitbreiding van het areaal hebben bijgedragen tot de productiestijging in de afgelopen drie jaar.

De La Lastra benadrukte dat er in het land ongeveer 8.000 hectare bananen zijn aangeplant, wat ongeveer 8.000 directe banen en zo'n 25.000 indirecte banen oplevert, waardoor de economie van het land meer dan 200 miljoen dollar waard is.

Tot de belangrijkste bestemmingen voor de bananenexport in 2021 behoren: Nederland, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Hongkong, Nieuw-Zeeland, Italië en China.

De ambtenaar verduidelijkte dat Panama geen bananen importeert uit welk land dan ook en dat de bananen die in de verschillende winkels worden verkocht van de hoogste kwaliteit zijn en met trots in Panama zijn geteeld.

Bron: elcapitalfinanciero.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven