Afghaanse vijgentelers willen betere toegang tot wereldmarkt

Een groep Afghaanse vijgenproducenten heeft het Islamitisch Emiraat opgeroepen om hen betere kansen te bieden om hun producten op de wereldmarkten te verkopen. Zij zeiden dat, hoewel de vijgen van Kandahar en Zabul naar Pakistan en India worden geëxporteerd, er geen markten voor deze vrucht in andere landen zijn.

"Het Islamitisch Emiraat zou op internationaal niveau met de buitenlandse handelaren en landen moeten praten en contracten met hen moeten sluiten," zei een handelaar. "Onze vijgen moeten worden geëxporteerd naar het buitenland, zoals Duitsland, Dubai en andere landen," voegde een winkelier eraan toe.

Ondertussen zeiden ambtenaren van de Kamer van Koophandel en Investeringen van Kandahar dat dit jaar meer dan 50.000 ton fruit, waaronder 15.000 ton vijgen, is geëxporteerd. De ambtenaren zeiden ook dat problemen in het banksysteem voor problemen zorgen.

"Onze export is gestopt vanwege de sluiting van banken en ongeveer 100 miljoen dollar van het geld van de uitgevoerde goederen is nog steeds niet betaald door de Indiase handelaren," zei Abdulbaqi Bana, adjunct-directeur van de Kamer van Koophandel van Kandahar.

Momenteel zijn Pakistan en India de belangrijkste afzetmarkten voor vijgen uit Kandahar en Zabul.

Bron: tolonews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven