Mohammed Arab, Ibrahim Nieuwegein:

"We hebben Marokkaanse granaatappelen van een kilo per stuk"

Tholen - Joekels van granaatappels uit Marokko biedt Groothandel Ibrahim Nieuwegein momenteel aan. "We krijgen deze alweer een tijdje binnen en hebben hiermee een exclusief product in huis, want we behoren tot de selecte groep importeurs die deze granaatappelen in het assortiment voeren", vertelt Mohammed Arab.

Het familiebedrijf runt sinds 1998 een gecombineerde AGF- en vleesgroothandel. "We zijn in 2019 gestart met de import van de Marokkaanse granaatappelen. De teelt in Marokko is nog niet zo groot, ze worden voornamelijk geteeld rond de stad Guercif, maar wij betrekken ze nu vanuit Berkane, dat vooral bekend is om de mandarijnenteelt."

"Met deze granaatappelen kunnen we ons goed onderscheiden op de markt. Ze zijn van de bekende variëteit Mollar, maar ze zijn zoeter dan de Spaanse en ook hebben we volop grote maten beschikbaar (maat 12). Sommige granaatappelen wegen wel meer dan een kilo per stuk", vertelt Ibrahim enthousiast. "Prijzen liggen voor de dikke maten op een niveau rond de 14/15 euro per doos en voor de kleine maten tussen de 10 en 12,50 euro."

Granaatappels onder het huismerk Lamyae

Ibrahim Nieuwegein verkoopt de Marokkaanse granaatappelen hoofdzakelijk aan winkels en markthandelaren in Nederland en België. "We verkopen een autootje per week. Vanaf oktober zie je altijd meer vraag naar granaatappelen komen. Mensen zijn echt op zoek naar seizoensgebonden fruit", besluit Mohammed.

Voor meer informatie:
Mohammed Arab
Ibrahim Nieuwegein
Laagraven 47
3439 LK Nieuwegein
+31 (0)6 22 70 18 95 
info@ibrahimgroothandel.nl
www.ibrahimgroothandel.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven