Nieuwe routekaart voor stimulering handelsbetrekkingen Chili met Europa

De Chileense regering, vertegenwoordigd door ProChile, de overheidsinstelling belast met de internationale promotie van het land, presenteert een nieuwe routekaart gericht op innovatie, co-creatie en duurzaamheid, als pijlers voor de stimulering van haar handelsbetrekkingen met Europa. Met een reeks projecten, samenwerkingsovereenkomsten en een nieuw overheidsbeleid wil Chili een nieuw tijdperk inluiden voor haar internationale strategie, die verder gaat dan de in- en uitvoer van producten en diensten en bijdraagt aan het creëren van synergieën om oplossingen te bieden voor wereldwijde problemen. 

Hoewel Europa voor Chili een historische en strategische handelspartner is, blijft de uitvoer van het Latijns-Amerikaanse land naar het oude continent iets onder het niveau van vóór de pandemie. Meer nog dan een conjunctureel verschijnsel als gevolg van de gezondheidscrisis is dit het rechtstreekse gevolg van het diversificatiebeleid dat meer dan tien jaar geleden werd gevoerd en waarbij een groot deel van de Chileense export naar andere regio's in de wereld, vooral Azië, werd verlegd. Het is echter ook te wijten aan een ingrijpende verandering in de Europese consumptiepatronen, waarbij steeds meer rekening wordt gehouden met impact op de maatschappij en het milieu. Dit dateert weliswaar niet van gisteren, maar is door de pandemie versneld.

Met haar nieuwe routekaart wil de Chileense overheid het Europees continent weer een centrale plaats geven in haar internationaal beleid, waarbij niet alleen wordt gedacht in termen van exportvolume, maar Europa ook wordt beschouwd als een onmisbare bondgenoot om aan de hoge eisen en uitdagingen van het toekomstige consumptiepatroon te blijven voldoen.

"Dat Chili erin geslaagd is de Latijns-Amerikaanse leider te blijven op het gebied van buitenlandse handel, innovatie, ondernemingsklimaat en financiële stabiliteit, is grotendeels te danken aan onze historische betrekkingen met Europa en vooral met de Europese Unie. Deze heeft ons altijd beschouwd als een betrouwbare handelspartner en dat heeft ons ertoe aangespoord ons constant te blijven inzetten om te voldoen aan de hoogste internationale normen", verklaart Marcelo Villagrán directeur van ProChile in Nederland. "Voor ons land is het van essentieel belang deze nauwe vertrouwensrelatie te bestendigen en op alle gebieden gelijke tred te houden met de voortdurende vooruitgang van de Europese normen en voorschriften."

ProChile gaat zich inspannen om de belangrijkste innovatie-ecosystemen, start-ups en scale-ups van Chili in Europa met elkaar te verbinden en vooruitgang te boeken op het gebied van duurzaamheid, met bijzondere aandacht voor de sectoren van levensmiddelen en van groene waterstof, waarin het land eruit springt onder de wereldleiders. Tijdens de laatste maanden van 2021 en in 2022 zal ProChile zich toespitsen op positioneringsactiviteiten zoals forums, beurzen en seminars waarbij prioriteit wordt geven aan de Britse, Duitse, Franse, Italiaanse, Nederlandse en Spaanse markt.

Voor meer informatie:
Corentine Stell
ProChile
+33 663 975 857
c.stell@linka-int.com 
www.prochile.gob.cl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven